Tilmeld nyhedsbrev
Opskrift:
Maj

Rabarberchutney

linje

Lidt om min rabarber chutney

Det er ikke tit jeg laver rabarber chutney men i år skulle det være!

Fra min mango chutney (i bogen Syltedronningens Forråd) har jeg god erfaring med at lave chutney i ovnen, og jeg valgte at gøre det samme med rabarber chutneyen. Når chutneyen får lov at koge og simre i ovnen er det som om den bliver lidt mere blankt og flot. Måske har det noget med ovnvarme at gøre. Den er jævnt fordelt modsat varmen i gryden, som er mere koncentreret nedenfra og op.

Jeg synes klart det er en fordel, at der er få ingredienser i chutneyen og det er nogle ret gængse ingredienser. Desuden er det nemt at lave chutney i ovnen fordi det ikke brænder på, men husk at lægge bagepapir over det ildfastefad. Ellers kan det godt være at toppen brænder lidt på.

Friske eller frosne rabarber

Lige nu kan du skaffe friske rabarber og sylte din chutney, men hvis du har for mange og fryser dem ned kan du sagtens bruge frosne rabarber til at lave din chutney senere på året.

Flere opskrifter med rabarber

Hvis du har lyst til andre rabarber opskrifter - og hvem har ikke det - så kig her på min verdensberømte rustik rabarber syltetøj, rabarbergrød og rabarber kompot med timian.

Ingredienser

1 kg rabarber, netto vægt

3 grofthakkede rødløg (eller hvide hvis du ikke har de røde)

2 dl æblecidereddike

350 g sukker (rørsukker eller melis)

100 g grofthakkede abrikoser, gerne u-svovlede (eller rosiner)

3 tsk. salt

2,5 spsk. god madras karry, gerne frisk eller som minimum opbevaret lufttæt; så har den mere smag

10 g frisk revet ingefær (alternativt 1/2 - 1 tsk. tørret ingefær)

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

Skyl og trim rabarberne, dvs. skær store blade fra og de små blade på foden (men ikke selve foden) og skyl rabarberne.

Tilbered og vej de øvrige ingredienser af.

Bland alt i et ildfast fad og bag i en 200 C varmluft ovn i ca. 45-60 minutter.

Dæk gerne toppen af fadet til med et stykke bagepapir så chutneyen ikke bliver brændt i toppen.

Rør i chutneyen ca. hver 15 minut så ingredienserne blandes godt sammen.

Chutneyen er færdig når frugten er helt blød og smagene har fået tid til at koge sammen.

Smag til.

Hæld den varme chutney på sterile glas og luk til med det samme.

Kan opbevares 1 år uåbnet og 2-3 måneder efter åbning men jeg har aldrig oplevet en chutney som er mugnet.

Tip

Hvis du ved tilsmagningen foretrækker en sødere chutney, så tilsæt en anelse mere sukker fx. 50 eller 100 g.

10 Serveringsforslag

Marineret svinemørbrad

Pastrami sandwich

Krebinet

Kylling

Ris taffel

Til dybbelse af naan-brød

Samosas

Butter chicken

Lakse- eller tunsandwich

Flæskestegs sandwich

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >