Maj 2017

Rustik Rabarber Syltetøj

Det er oplagt, at månedens opskrift i Maj er min vinder-syltetøj Rustik Rabarber. Den sylter vi nemlig mens rabarberne er friske, og gerne i flere omgange. Den bliver hurtigt spist!

Rustik rabarber syltetøj er især god til morgenmaden som topping på skyr eller græsk yoghurt, eller som sødt til havregrød eller en ostemad. Brug den røde del af rabarberne til dit syltetøj, så får den en flottere farve.

Ingredienser

500 g friske rabarber

250 g syltesukker

1 vaniljestang

revet skal og saft af 1/2 appelsin

1/4 dl vand

Fremgangsmåde

Læg rabarber og sukker lagvis i en kasserolle, start og slut med sukker. 

Læg de to stykker vanilje ind imellem lagene. 

Riv skallen af appelsinen hen over rabarberne, og hæld dernæst saften ud over. 

Lad frugten stå i den tildækkede kasserolle natten over for at safte og marinere.

Næste dag tilsættes vand, og syltetøjet varmes op ved middelhøj varme, indtil sukkeret er opløst. 

Rør en anelse i kasserollen, men vær forsigtig med ikke at rumstere for meget, så rabarberne mister deres form. 

Skru nu op for næsten fuldt blus og kog i 5-7 minutter, indtil syltetøjet har nået geleringspunktet.

Fyld på steriliserede glas, luk til med det samme, og opbevar i køleskabet i en måned eller to...... hvis det da ikke er spist inden da!

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >