Tilmeld nyhedsbrev

Bøger til dit syltekøkken

linje

Min bog "Syltedronningens Forråd"
har fokus på smagsgivere, surt, salt og lidt sødt.
Med moderne syltning, kan du sylte året rundt.

Køb bogen

Syltedronningens Forråd, 2020:

Bogen er skrevet til alle sylteglade havefolk, gourmeter, foodies, madører, vegetarer, veganere, miljøbevidste, og andre som har lyst til at sylte.

I bogen ser du tydeligt, at syltning er så meget mere end syltetøj og marmelade. Denne gang har jeg fokus på smagsgivere og det salte køkken, men lidt af det søde skal der nu også med.

Mine 50 nye og anvendelige sylteopskrifter er inddelt i 10 unikke afsnit, som også fortæller historien om moderne syltning. Afsnittet er meget forskellige så der er noget for enhver bla. frokostbord deluxe, brug nu resterne samt smagsgivere og suppepep.

Her finder du bla. min opskrift på den bedste remoulade pickles lavet på grønne tomater.

Min opskrift på vegansk lemon curd..... som jeg faktisk synes er bedre end originalen og det siger ikke så lidt!

Min opskrift på bagte rødløg UDEN sukker!

Og sidst, men absolut ikke mindst, mit moderne take på syltning og de mange koblinger det har til en moderne livsstil.

Tak til Havenyt.dk for den varme anmeldelse af Syltedronningens Forråd

Traditionel er knoldselleri ikke noget man gemmer på glas, men det kan man sagtens. Det giver velsmagende resultater både, når den fermenteres og syltes, og opskrifter på begge dele kan man finde i syltedronningen Helena Graystons nyeste bog »Syltedronningens forråd – Smagsgivere, surt, salt og lidt sødt«.

Som titlen antyder, er det her ikke en af de traditionelle syltebøger om syltetøj og marmelader, men syltning der kan bruges i det salte køkken. Bogen henvender sig både til den, der allerede er velbefaren i syltningens verden, men søger ny inspiration, og begyndere som får en introduktion til syltningsbegreberne og-principperne, det nødvendige udstyr m.m.

Bogens afsæt er den moderne syltning. Et begreb som fører syltningen fra mormors gryder og ind i nutidens hverdagskøkkener til havefolk, vegetarer, gourmetere og alle andre med en interesse for at gøre dagens måltider mere velsmagende med syltet tilbehør. Som syltedronningen skriver i bogen, så handler syltning lige så meget om velsmag, forråd og kreativitet, som det handler om selvforsyning, natur, mindre madspild, bæredygtighed, fællesskab og erindringer.

Bogen indeholder 50 opskrifter, der kan bruges til en variation af forskellige retter lige fra dem, der kan hæve velsmagen på frokostbordet over syltede sager til varme supper eller fiskeretter til cocktails og søde sager. Opskrifterne slutter af med en række inspirerende opskrifter, der inviterer til at mindske madspild ved at bruge de rester af de syltede produkter, som nogen gange ender i bunden af glasset. Endelig er bogen en smuk bog med indbydende billeder, som vil være en flot julegave under træet.

Syltedronningen - moderne syltning til alle måltider, 2017

En rigtig god begynder syltebog med over 50 udvalgte sylteopskrifter, som er inddelt efter måltider. Til hver opskrift får du også serveringsforslag som gør det nemmere at få brugt det du sylter.

Prøv fx min opskrift på citron marmelade, som laves på citronskaller du ellers ville smide ud!

Snyd ikke dig selv for en af mine mest populære opskrifter nemlig hot-dog relish.

I bogen definerer jeg moderne syltning som er det koncept jeg arbejder ud fra. Moderne syltning er bl.a. kendetegnet ved at vi bruger mindre sukker, sylter hele året, sylter i mindre portioner og i alle 5 grundsmage.

Jeg fortæller desuden om fordelene ved at sylte, og kommer med gode råd til udstyr, metoder, holdbarhed og tilsmagning.

Anmeldelser

Syltedronningens Forråd, 2020

Thomas som har madbloggen Madetmere nævner begge bøger ca. 13 minutter inde i sin video anmeldelse.

Syltedronningen - moderne syltning til alle måltider, 2017

KvindeGuiden:

"Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser".

Bibliotekerne:

"En helt igennem flot og appetitlig kogebog om syltning, som også overrasker med nye spændende smagssammensætninger. Vejledningerne er nemme at følge, og der gives fine forslag til, hvad den enkelte opskrift egner sig som ledsager til. lngredienserne er helt almindelige og der er skåret ned på mængden af sukker i mange opskrifter".

Økologi & Erhverv:

"54 opskrifter på moderne syltning til alle måltider fra Helena Grayston, som har vundet flere priser for sine opskrifter og helt klart ved, hvordan hun får de bedste smage frem og kombineret på skønneste vis. Husk selv at tilsætte godt med økologi. Hvis man ikke er vant til at sylte, er det måske nu, man skal begynde, for der er så mange muligheder for at sylte både frugt og grønt, som man ikke bare kan købe sig til".