Tilmeld nyhedsbrev

Mød Syltedronningen

linje

Jeg hedder Helena Grayston.
Min mission er
at få alle til at sylte
og få moderne syltning til alle måltider.

Syltedronningen - min historie

Navnet

I 2013 vandt jeg Politikens sylte konkurrence og fik tilnavnet syltedronningen. I 2017 udkom min første bog og i 2018 var jeg med i tv-programmet Smagen af Danmark. Jeg glemmer aldrig dagene sammen med teamet og Master Fatman da vi optog i haven og i køkkenet. De vil for altid være vævet ind i mig. I 2019 lancerede jeg mine første 5 produkter og sådan har de vigtigste milepæle undervejs defineret de tidlige år med Syltedronningen.

Min drivkraft er kærligheden til syltning og til at passe på det vi har. Syltning er et madhåndværk med dybe rødder i den danske madkultur og her tryller vi råvarerne om til det lækreste tilbehør på glas og flaske.

Syltning og naturen

Min interesse for syltning kan spores tilbage til august 1989. Den dag havde jeg plukket 3 kilo brombær i skoven og skulle hjem og sylte de gratis glæder. Syltning og naturen hænger uløseligt sammen og det kan give os livsvigtige oplevelser.

Syltning og England og Danmark

Min farmor havde et pantry på Roxwell Road i Chelmsford og min mormor havde et viktualierum i Haslev. Det giver en følelse af soliditet at have noget hengemt på hylden. Så har man altid noget. Jeg finder inspiration til syltning fra mange kulturer, men særligt England og naturligvis Danmark.

Virksomheden

I dag driver jeg Syltedronningen. Min hobby er blevet mit arbejde. Steve Jobs har sagt "the only way to do great work is to love what you do". Og det gør jeg. Samtidig kommer ingen sovende til succes. Der er ingen formel, men vi kommer ikke udenom flid og dygtighed.

Syltekøkkenet

Jeg finder ro og fordybelse i syltegryderne i mit syltekøkken. Jeg vil gerne inspirere dig til at finde magien i dit eget syltekøkken, og hvis du ikke når dertil, kan du få det bedste med ved at sætte mine produkter på bordet. De smager som dem jeg laver herhjemme.


Brombærkrattet

Det var en varm septemberdag i mit elskede brombærkrat bagved huset. Krattet havde igennem 7 år vokset sig stort og vildt, og den dag var brombærrene kæmpestore og sødmefyldte. I to timer gik jeg og plukkede og lige pludselig, uden en tanke, begyndte jeg at snakke med brombærrene. Jeg fortalte dem hvor smukke, og saftige de var, og jeg følte virkelig lykke ved at kunne plukke så mange dejlige brombær. Det var ligesom i et eventyr; naturen blev levende og jeg var henrykt over denne velstand som brombær krattet bød på.
"Brombærkrattet" er en af de første historier, som gjorde det tydeligt hvilken vej jeg skulle gå.

Mirabelletræet

Det var en lummer, regnfuld julidag i Tisvilde. Jeg havde længe haft kig på mirabelletræet, som jeg ville plukke fra, og hver dag jeg kører forbi, modner frugterne og bliver gule og fyldige til bristepunktet. Men jeg har travlt og suser forbi. En skønne dag har jeg simpelthen besluttet, at nu er det nu, og jeg kører resolut hen til mirabelletræet altimens det begynder at regne. Da jeg når hen til træet, siler regnen ned. Men jeg er ligeglad. Jeg vil plukke, og det skal være den dag. Så i silende regnvejr, på en varm og dansk sommerdag, plukker jeg mirabeller indtil der stort set ikke er flere på træet. Bagefter er jeg nærmest i en rus.
"Mirabelletræet" fortæller historien om sanselige oplevelser syltning kan give dig i naturen og senere hjemme i køkkenet.

Presse

Her finder du udvalgte materialer til brug i presse eller til andre lignende formål. Hvis du ikke finder, hvad du søger, skal du blot kontakte mig. Husk altid at linke til Syltedronningen.dk, når du benytter dig af mine billeder.

Syltedronningens produkter (video på 7 sek.)

Video til sociale medier af de 5 produkter

Åbn Download

Polpette med æble dadel chutney

Opskrift på polpette med æble dadel chutney som ingrediens

Åbn Download

Syltedronningen - moderne syltning til alle måltider (Bog 2017)

Åbn Download

Chutney i et klæde

Åbn Download

Syltedronningens Forråd (Bog 2020)

Åbn Download

Syltedronningen med produkter i haven

Åbn Download

Pressemeddelelse til "Syltedronningens Forråd"

Pressemeddelelse ved udgivelse af Syltedronningens Forråd

Åbn Download

Produkter i Kurv

Åbn Download

Syltedronningen Helena Grayston

Med produkter JPG

Åbn Download

Appelsin rosmarin marmelade

På glas JPG

Åbn Download

Solbær rom syltetøj

På glas JPG

Åbn Download

Chili sauce

På flaske JPG

Åbn Download

Æbledadel chutney

På glas JPG

Åbn Download

Bagte rødløg

På glas JPG

Åbn Download

Produkt sortiment

5 basis produkter JPG

Åbn Download

Syltedronningen Helena Grayston

Uden produkter JPG

Åbn Download

Syltedronningens Logo

Logo PNG

Åbn Download

Hvad er moderne syltning?

Smag
Pep dine måltider op med syltet tilbehør, der smager afsindig godt. 

Håndværk
Syltninger et gedigent, gammel håndværk som vi har tradition for i Danmark; det laves når du har tid og gemmes væk til den dag du skal bruge det.

Fordybelse
Få kontakt med naturen når du plukker, fordyb dig i gryden mens den koger, og find ro og fordybelse i den kreative proces det er at skabe noget med hænderne.  

Mindre madspild
Brug de råvarer du ellers ville smide ud. Forvandl nogle trætte jordbær eller æbler til en dejlig jordbær syltetøj eller en æblechutney.  

Mere mad fra bunden

Når du sylter selv, får du glæden ved at lave mere mad fra bunden

Ingen tilsætningsstoffer

Med moderne syltning er det ikke nødvendigt at bruge tilsætningsstoffer fordi vi sylter i små portioner og bruger alkohol til at skylle glassene med. 

Glæde og gaver
Glæd dig selv eller en anden ved at give et glas hjemmelavet syltet tilbehør. Pep dine måltider op med syltet tilbehør, der smager afsindig godt. Hvor

Sådan sylter vi moderne
1. Det vi sylter skal smage afsindig godt og vi spiser syltet tilbehør til alle måltider.
2. Vi sylter i små portioner så det bliver overkommeligt; 500 gram i stedet for 5000 gram, og det behøver ikke tage halve og hele dage at sylte.
3. Vi bruger mindre sukker, det giver mere smag så det ikke bare smager sødt med sødt på.
4. Vi sylter året rundt. Hver sæson byder på råvarer som vi gerne vil smage på når sæsonen er forbi.
5. Vi sylter uden kunstige tilsætningsstoffer. Vi kan bruge alkohol til at konservere med og vi sylter i små portioner som vi når at spise op.
6. Vi sylter i alle fem grundsmage: surt, sødt, salt, bitter og umami.
7. Vi sylter for at reducere madspild. Vi bruger det bedste vi kan skaffe, eller vi bruger det vi har og dem som ellers går til spilde.