Tilmeld nyhedsbrev
Syltedronningens verden

Nyt samarbejde

22.1.2020

Nyt samarbejde

Det er en kæmpe glæde for mig at kunne starte det nye år med et nyt samarbejde. I januar måned har jeg nemlig fornøjelsen af at lave en collab med Christina Bennetzen med bloggen eatmyheartoutcph.

Christina Bennetzen er lige så sød som hun ser ud            Foto: Liv Kastrup

Jeg havde fulgt hendes instagram profil i noget tid, og en dag var der et af Christinas billeder, som virkelig talte til mig. Det var et fad med retten Escalivada, som er grillede grøntsager og sardiner samt en ansjosmayonnaise.

Du kender det godt, når et billede rammer dig og fører dig et sted hen. Jeg havde også lagt mærke til, at Christina på instagram skrev på engelsk, og det var jeg nysgerrig på, så jeg skrev til hende.

Lang historie kort, endte vi med at blive enige om en arbejdsform som vi mener er til glæde og gavn for os begge.

9 nye opskrifter og 5 gode produkter

I løbet af de næste 2 måneder vil du her på bloggen kunne læse i alt 9 indlæg, som byder på opskrifter udviklet af Christina. Fælles for alle opskrifterne er, at de indeholder et af mine 5 produkter som ingrediens.

I foråret 2019 lancerede jeg en serie på fem produkter– solbær rom syltetøj, appelsin marmelade med rosmarin, chili sauce, bagte rødløg, æbledadel chutney - som nu kan købes i ca. 20 butikker (se forhandlerliste her).

Nogle af produkterne kan du også lave selv ud fra mine opskrifter, nemlig bagte rødløg og æbledadel chutney, men uanset om du køber mine produkter, eller laver selv, så vil Christinas opskrifter give dig flere muligheder for at bruge produktet eller eventuelle rester som ingrediens.

Mindre madspild

Madspild ligger mig meget på sinde, og hjemme hos mig går meget lidt til spilde. Jeg kan altid finde ud af at få brugt de sidste rester og det synes jeg er en vigtig life-skill som jeg også gerne vil give videre. Jeg hører nemlig ofte, at folk mangler fantasi i køkkenet og derfor sidder lidt fast i opskrifter, eller smider resterne ud, eller ikke ved hvordan de skal sammensætte måltider og tilbehør så det smager af mere og ikke bliver kedeligt.

Brug resterne

I min næste bog, som udkommer til efteråret, vil du også finde flere opskrifter og ideer til at bruge dine syltede rester, men du er heldig fordi vi her i starten af året lægger ud med gode ideer som Christina har fundet på og testet.

Du kan læse mere om Christina og hendes opskrifter på bloggen eatmyheartout. Den eneste regel, der gælder i Christinas køkken er

"at hver ret skal laves med kærlighed og respekt for råvarerne, smagen og oplevelsen"

Det håber jeg du kan smage. Du kan også følge Christinas univers på instagram via profilen @christinabennetzen.

Jeg håber du bliver lige så vild med Christinas opskrifter som jeg er, og at det vil give dig anledning til at bruge de syltede produkter på en ny og spændende måde.

Første opskrift

Gå ikke glip.... vi poster første opskrift i morgen!

Rigtig god fornøjelse.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter