November 2016

Bagte Rødløg

Mine bagte rødløg er stor favorit hos mange og de smager både sødt og umami. Det er dejligt at sylte med grøntsager og danske rødløg er nemme at skaffe hele året.

Ingredienser

8 mellem store rødløg (ca 1 kg)

100 g sukker

2 dl balsamico eddike

½ dl koldpresset jomfruolivenolie

1 tsk havsalt

Lidt friskkværnet peber

Frisk timian (kan udelades)

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 180C (ikke varmluft).

Pil og skær løgene i halv måner, dvs. halver løget og skær derefter på tværs.

Læg løgene i en ren bradepande.

Fordel sukker, eddike, olie, havsalt, peber og timian henover løgene.

Vend tilfældigt med hænderne.

Sæt bradepanden i en varm ovn og bag i 30-40 minutter.

”Rør” med en tang ca. hver tiende minut så væden fordeles godt og løgene får lige meget varme.

Smag til og juster med sukker og eddike.

Løgene er færdige når næsten al væden er kogt ind.

Fyld de bagte rødløg på steriliserede glas så snart de kommer ud af ovnen og sæt låget på med det samme.

Husk:

Hold igen med sukker og smag dig frem.

Hvor længe kan det holde?

6-9 måneder og 2-4 uger efter åbning på køl.

Hvad skal jeg bruge det til?

Pulled pork, flæskesteg, kamsteg, mørbrad, leverpostej, and, culotte, ost, svampepostej, og til anden vegetar mad, som trænger til smagen af umami

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >