December 2017

Kandiseret ingefær

Jeg blev inspireret af en opskrift, som kom via min familie i USA. Ingefær er stærkt, men kan du lide den skarpe smag, så vil du nok elske den kandiserede udgave. Her er vi ovre i kategorien ”kræs”, der også er velegnet op til jul som jule- eller værtindegave.

Ingredienser

125 g ingefær

500 ml vand

125 g sukker + lidt til at vende stykkerne i

Fremgangsmåde

Skrab skrællen af ingefæren med en ske eller en lille skarp kniv; derved får du mindst mulig skræl med.

Riv ingefæren på et mandolin jern i ca. ¼ cm tykkelse, eller skær med en skarp kniv.

Bring vand og de udskårne stykker ingefær i kog i en lille gryde.

Kog i ca. 45 minutter, indtil ingefæren er mør.

Hæld al vandet fra i en skål.

Tag 50ml fra og hæld tilbage i gryden med ingefærstykkerne.

Tilsæt sukker og kog op.

Lad småkoge i 45-60minutter på lav varme, og rør ofte.

Når sukkeret er nærmest krystalliseret og lagen er blevet til en tyk, klistret sirup, er det færdigt.

Tag de varme ingefær stykker op med en tang og læg i en skål med sukker.

Vend hvert stykke grundigt i sukkeret med tangen - efterhånden som de køler ned kan du også vende med fingrene.  

Alternativt, hvis du ikke vil vende i sukker, lægger du ingefærstykkerne på en bageplade med bagepapir, og tørrer i 75C varm ovn indtil de ikke er klistrede, nok imellem 15-30 minutter afhængig af stykkernes størrelse.

Lad dem køle af på en bageplade med bagepapir, og opbevar derefter i en lufttæt beholder.

Læs også

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >

Jordbær Syltetøj med Basilikum

Juni 2018
Få opskriften >

Syren Gelé

Maj 2018
Få opskriften >