Tilmeld nyhedsbrev
December

Kandiseret ingefær

linje

Ingefær er sundt og smager godt og kan bruges i næsten al madlavning, og naturligvis også i syltning. Ingefær shots, ingefær te, ingefær sirup og shout-out til Louisa Lorang som byder på syltet ingefær, der bla. kan bruges til sushi.

Jeg blev inspireret af en familie opskrift fra USA til at lave min egen opskrift på kandiseret ingefær. Ingefær er stærkt, men kan du lide den skarpe smag, så vil du nok elske den kandiserede udgave. Det er rigtig kræs, der er særdeles velegnet som jule- og værtindegave. Minder måske lidt om frugt-flæsk men er ligeså stærkt som det er sødt.

Ingredienser

125 g ingefær

500 ml vand

125 g sukker + lidt til at vende stykkerne i

Fremgangsmåde

Skrab skrællen af ingefæren med en ske eller en lille skarp kniv; derved får du mindst mulig skræl med.

Riv ingefæren på et mandolin jern i ca. ¼ cm tykkelse, eller skær med en skarp kniv.

Bring vand og de udskårne stykker ingefær i kog i en lille gryde.

Kog i ca. 45 minutter, indtil ingefæren er mør, dvs. blød og ikke sprød at bide i.

Hæld al vandet fra i en skål.

Tag 50ml fra og hæld tilbage i gryden med ingefærstykkerne.

Tilsæt sukker og kog op.

Lad småkoge i 45-60 minutter på lav varme, og rør ofte.

Når sukkeret er nærmest krystalliseret og lagen er blevet til en tyk, klistret sirup, er det færdigt.

Tag de varme ingefær stykker op med en tang og læg i en skål med sukker.

Vend hvert stykke grundigt i sukkeret med tangen - efterhånden som de køler ned kan du også vende med fingrene.  

Alternativt, hvis du ikke vil vende i sukker, lægger du ingefærstykkerne på en bageplade med bagepapir, og tørrer i 75C varm ovn indtil de ikke er klistrede, nok imellem 15-30 minutter afhængig af stykkernes størrelse.

Lad dem køle af på en bageplade med bagepapir, og opbevar derefter i en lufttæt beholder.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >