Juni 2016

Hindbær marmelade

Denne hindbær marmelade opskrift har fået betegnelsen "mundvandslækkert" og det er helt fortjent. Det er en af de bedste hindbær marmelade opskrifter jeg kender. Jeg elsker hindbær, men friske, danske hindbær er svære at finde og også i den dyre ende i forhold til fx. jordbær. Det meste af året kan du købe frosne hindbær, både økologiske og konventonelle og dem kan du sagtens bruge til at lave dine helt egen hindbær marmelade. Denne hindbær marmelade opskrift er lavet i ovnen efter at bærrene har saftet et par timer. Det er som om smagen koncentreres mere når marmeladen laves i ovnen, men hop ud i det og se hvad du synes.

Ingredienser

600gr friske hindbær

250gr syltesukker (gerne hjemmelavet)

Saft af 1/2 citron

Fremgangsmåde

Sorter og skyl bærrene.

Hæld bærrene i et lille ildfast fad og hæld sukkeret henover.

Lad det stå i 1-2 timer og safte.

Sæt fadet i en 180C varm ovn og lad stå i ca. 20-30 minutter indtil det bobler godt.

Smag til og tilsæt citronsyre eller saft hvis den er for sød.

Lav geleringstesten og kog 5 minutter længere hvis marmeladen ikke er klar.

Hæld den færdige, varme marmelade på steriliserede sylteglas og luk til med det samme.

Hvor længe kan det holde?

3 måneder på køl og 2 uger efter åbning.

Hvad skal jeg bruge det til?

Toast, boller, grød, brød, æblekage, is, yoghurt, i kager osv.

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >