Tilmeld nyhedsbrev
Juni

Hindbærmarmelade

linje

Mundvandslækkert

Denne hindbær marmelade opskrift har fået betegnelsen "mundvandslækkert" og det er helt fortjent. Det er en af de bedste hindbær marmelade opskrifter jeg kender.

Jeg elsker hindbær, men friske, danske hindbær er svære at finde og også i den dyre ende i forhold til fx. jordbær. Det meste af året kan du købe frosne hindbær, både økologiske og konventionelle og dem kan du sagtens bruge til at lave dine helt egen hindbær marmelade. Denne hindbær marmelade opskrift er lavet i ovnen efter at bærrene har saftet et par timer. Det er som om smagen koncentreres mere når marmeladen laves i ovnen, men hop ud i det og se hvad du synes.

Hvorfor syltesukker?

Opskriften kalder på syltesukker. Syltesukker indeholder det naturligt stivelsesmiddel, som hedder pektin. Pektin udvides typisk fra skallen på citrusfrugter eller æbler og det er en god ide at bruge når vi vil skære ned på sukkermængden, men stadig opnå den rigtige konsistens på marmeladen. Du kan lave dit eget syltesukker efter opskriften i min bog, eller du kan købe det færdiglavet. Vær opmærksom på, at færdiglavet syltesukker, med mindre det er økologisk, indeholder konserveringsmidlet natriumkarbonat.

Bedstefars skæg

Du kan bruge din hindbærmarmelade til rigtig mange måltider, men kage er du i humør til kage så vil jeg anbefale en simpel roulade eller bedstefars skæg som Christina har lavet en lækker opskrift til.

Ingredienser

600gr friske hindbær, eller optøede frosne

250gr syltesukker (gerne hjemmelavet)

Saft af 1/2 citron

Fremgangsmåde

Sorter og skyl bærrene.

Hæld bærrene i et lille ildfast fad og hæld sukkeret henover.

Lad det stå i 1-2 timer og safte.

Sæt fadet i en 180 C varm ovn og lad stå i 20-30 minutter indtil det bobler godt.

Smag til og tilsæt citronsyre eller saft hvis den er for sød.

Lav geleringstesten og kog 5 minutter længere hvis marmeladen ikke er klar.

Hæld den færdige, varme marmelade på steriliserede sylteglas og luk til med det samme.

Hvor længe kan det holde?

3 måneder på køl og 2 uger efter åbning.

Hvad skal jeg bruge det til?

Toast, boller, grød, brød, æblekage, is, yoghurt, i kager osv.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >