Tilmeld nyhedsbrev
Syltedronningens verden

PB&J Grød Opskrift

linje
Senest opdateret:
23.1.2020

Ruggrød med PB&J topping

Først læste jeg opskriften som rugbrød med PB&J men det er rug-grød!

PB&J er forkortelsen for Peanut Butter & Jelly, somvel nærmest er en nationalspise i USA. Jeg har spist min andel af PBJ sandwiches i de år jeg boede i Californien, men nu gælder det Christinas Bennetzens opskrift.

Her slipper du for brødet, men får den skønne smagskombination af peanutsmør og syltetøj til din morgengrød. Christina har mange lækre opskrifter på sin blog, og nu har hun også en helt ny kategori som hedder syltning! Det er jeg ret vild med.

Her kommer første opskrift direkte fra Christina og EatMyHeartOut:

Da jeg boede i London i starten af nullerne, blev jeg utrolig glad for og afhængig af peanutbutter & jelly sandwiches med banan. Det er stadig en craving, der dukker op en gang imellem, så i weekenden fik jeg lyst til at lave en lidt anderledes version af min morgengrød med Pb&J topping.

Det fungerer meget godt at give de lidt bløde toppings lidt modstand, så jeg har lavet en grød af lige dele rugflager og havregryn. Oprindeligt blev den klassiske amerikanske peanutbutter & jelly sandwich serveret med en jordbærmarmelade, men jeg er meget mere vild med bær, der har lidt mere dybde i smagen.

Så her har jeg brugt Syltedronningens solbær rom syltetøj, som smager dejligt af solmodne solbær og så er den ikke så sød, som jeg synes at meget syltetøj og marmelade hurtigt bliver. Skal du forkæle dig selv lidt ekstra i weekenden, så prøv denne skønne og fyldige ruggrød med PB&J topping. Det er en dejligt mættende grød, som kan holde dig kørende i mange timer.

Solbær rom syltetøj giver en syrlig, bærsmag til din grød

Værsgo Eat My Heart Out! 

Ruggrød til 2 personer


1 dl rugflager, eller andre flager i dit forrådskammer fx bygflager
1 dl havregryn, grovvalset
2 dl letmælk
1,5 dl vand 
1 lille tsk. salt 

PB&J topping 


2 spsk. Syltedronningens solbær rom syltetøj
2 spsk. peanutbutter, creamy
1 banan

Kog rugflager og havregryn i mælk og vand og tilføj lidt salt.

Lad det koge langsomt ved svag varme indtil grøden har en cremet, blød konsistens.

Til hver person serveres 1/2 portion grød med 1 spsk. peanutbutter, 1 spsk. solbær rom syltetøj og anrettes med en halv banan skåret i skiver. 

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter