Tilmeld nyhedsbrev
Syltedronningens verden

Kålsalat med chili sauce dressing

11.2.2020

Chili sauce som dressing

Min chili sauce er sur-sød og lidt stærk. Konsistensen er ikke så tyk og den er god at dyppe i. Jeg laver smagen akkurat så balanceret, at den kan bruges af næsten alle, undtagen de virkelig chili inkarnerede som bare skal have stærkt med stærkt på. De bliver skuffede, og sådan må det være. Man kan ikke gøre alle glade.

Men min chili sauce gør rigtig mange mennesker glade. Den bliver brugt på rodfrugter i ovnen (Joan's fif), til at dyppe forårsruller i, til at tilsmage kylling, til wok og gryderetter, som smagsgiver eller tilbehør og ja, Susanne, hun bruger den til alt. Hun kan slet ikke undvære min chili sauce.

Hvis du ikke allerede har det sådan, så håber jeg du får det. Og vi er i den heldige situation, at Christina Bennetzen igen er på banen med en skøn opskrift, som denne gang spiller godt sammen med min chili sauce.

Jeg har twistet Christinas opskrift lidt og bla. tilsat soya ristede mandler i stedet for rå mandler. Jeg brugte hvid og lilla spidskål og ikke grønkål, men det tror jeg går fint at variere alt efter hvad man lige har skaffet på dagen.

Når du får brug for min chili sauce så er den der for dig, og du kan finde den hos de fleste af mine forhandlere.

Sur-sød chilisauce lavet på en god, økologisk æblecidereddike

Her kommer Christinas opskrift til dine næste kålsalat:

Sprød kålsalat med sursød chili dressing 

(4 personer)

Sødt & bittert - det må være overskriften på min nye go-to kålsalat, som jeg ofte serverer til simreretter eller som en selvstændig frokost.

Måske er grapefrugt i salat lidt for bittert for nogen, men hvis du også er glad for bittert og sødt i samme bid, så må du klart prøve denne vintersalat, som har fået et skønt løft af chilisødme fra Syltedronningens chilisauce.

Helenas chilisauce er lavet på en rigtig god, økologisk æblecidereddike, hvilket gør, at den kan bruges som dressing helt uden at man behøver at tilføje flere ingredienser. Så hvis du er lidt træt af den sædvanlige vinter råkostsalat, så kan Syltedronnings chilisauce virkelig hjælpe til at løfte den til nye højder.

Værsgo Eat My Heart Out!

Kålsalat


1/4 spidskål
1/4 lilla spidskål
75 g soya mandler
1/2 pink grapefrugt
Lilla vindruer

Dressing
4 spsk Syltedronningens chilisauce

Skyl og tør kålen, snit den fint.

Kom kålen i en skål og hæld Syltedronningens chilisauce på. Jeg krammer altid dressingen ind i kålen med omhyggeligt rengjorte fingre naturligvis.

Du kan også blot røre dressingen med kålen, men jeg synes ofte at det kan være lidt hårdt at tygge sig igennem heltfrisk ubehandlet grønkål. Så jeg kan godt lide at kålens struktur bliver brudt lidt op.

Fordel kålen på et stort fad og læg fintskårne vindruer og stykker af pink grapefrugt rundt omkring på salaten.

Soyamandler

75 g mandler

1/2 dl soya sauce

Læg mandlerne i blød i soya sauce i 10-15 minutter.

Rist dem på en tør pande, sammen med soya saucen, ved middel varme i 3-4 minutter under omrøring.

Hak mandlerne groft, eller lad dem være hele, og hæld dem over salaten lige før servering. 

 

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter