Tilmeld nyhedsbrev
Syltedronningens verden

Det Gode Selskab

25.6.2019

Gæst i Det Gode Selskab P5

Radio og podcasts, dvs. lyd som medie bliver mere fremtrædende i fremtiden. Jeg lytter selv til radio når jeg drøner rundt i landet og det er primært fra radioen at jeg får mine nyheder. Fedeabes Fyraften med Anders Lund Madsen er sjovt, Hassan Preisler med Det Næste Kapitel er interessant og Croque Monsieur er appetitligt og livsbekræftende.

I går var jeg inviteret ind som gæst i Det Gode Selskab hos vært Charlotte Striib. Vi fik en god snak om syltning, hvad man kan sylte lige nu, hvordan vi får flere mænd til at sylte og hvad mine egne favoritter er, blandt andet. Lyt med her og lad dig inspirere til at få smag for syltning, eller måske endnu mere smag for syltning.

Er syltning en livsstil? Ja, for mig er det, men det står naturligvis ikke alene. Det er en del af en helhed, som handler om, at vi gerne vil naturen på en bæredygtig, harmonisk og ligeværdig måde. Det handler om livsglæde, og at syltning giver plads til kreativitet og sanselighed. Det handler om, at vi ikke gider flere E-numre men vi gider velsmag og vi gider at mindske madspild. Lige nu sidder jeg i min stue og kigger på 1 spidskål, 1 blomkål, karse, æbler, mango, granatæble, citroner, rødløg, forårsløg, rød peber, tomater, selleri og bananer. Alt det ligger på mit køkkenbord efter en indkøbstur. Der er så meget lækkert frugt og grønt som vi kan arbejde med. Og min hjerne kører på højtryk for hvad skal man dog sylte?

Jeg må erkende, at jeg ikke er have-menneske, men jeg elsker at se hvordan andre kan trylle smukke haver frem og skabe rum i haven som man har lyst til at være i. En gang for mange år siden havde jeg sammen med min haveekspertveninde Camilla købt for 200kr sommerblomster, men de blev aldrig plantet ud. Jeg brugte al min sommertid i køkkenet og på stranden så efter nogle uger måtte jeg kapitulere fordi de stakkels blomster var stået af.

Men lad mig i kølvandet på min miserable havehistorie dele en hilsen fra klokkeblomst som jeg faldt over på CPH Garden i weekenden. Det er en hilsen som jeg passende kan huske mig selv på når jeg tror, at jeg ikke er have-menneske "all it takes is faith and trust and a little bit of fairy dust". Og så lidt knofedt ;)

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter