Tilmeld nyhedsbrev
Syltedronningens verden

Back to basics

linje
Senest opdateret:
9.1.2019

I 2018 holdt jeg foredrag i Goodtalks under temaet ”pull the plug - fra by til land” fordi min historie om Syltedronningen bla. handler om at søge tilbage til noget oprindeligt, og grundlæggende som modgift til en fortravlet og mekanisk hverdag. Foredraget kunne også have heddet ”back to basics” fordi Syltedronningen sendte mig retur til noget meget jordnært og simpelt.

Min vej tilbage

Min vej tilbage og ind i syltekøkkenet er bestemt ikke lineær eller forudsigelig. Jeg er uddannet Eksportingeniør og arbejdede i næsten 20 år som projekt leder i IT virksomheder. På et tidspunkt blev interessen for mit arbejde mindre, og kombineret med en række livsforandrende milepæle, endte jeg med at skifte fuldstændig spor og starte Syltedronningen.

Det betød også, at jeg måtte tage nogle drastiske beslutninger for at kunne leve med nærmest ingen indtægt. Jeg måtte simplificere mit liv på alle mulige måder, skalere mit forbrug helt tilbage, tænke anderledes omkring mine behov, og mindske spild for at få hverdagen til at løbe rundt. Jeg har stået i Kvickly med 125kr at købe ind for, og det var ikke sjovt. Men jeg har gjort det og det har givet mig en dybere forståelse for hvad det vil sige at nøjes med, at klare sig for meget lidt.

Simplificering

I takt med, at mine tænkte forbrugsbehov måtte redefineres, blev mit liv på mange måder mere simpelt. At slippe for denne trang til at forbruge, var med til at simplificere mit liv og med tiden blev jeg også bedre til at værdsætte begrænsningen.

Lige meget hvor lidt penge jeg havde, kunne jeg altid sylte noget. Fokus blev skiftet til noget som var muligt, noget jeg selv kunne gøre med hænderne, sanserne og de råvarer, som var gratis at plukke eller billige at skaffe. Det gav ro på bagklappen og ro i sindet.

Syltning eller ?

Måske er der områder af dit liv, hvor du har lyst til at gå tilbage til en mere simpel udgave, en mere jordnær udgave. Det betyder ikke, at du skal omlægge hele dit liv, men du kan jo starte med at se på områder, hvor der er lidt for meget bekymring, bavl og bøvl, og så lægge en plan og træffe nogle enklere valg. De simple valg er ofte forbundet med simple glæder og kan være af rigtig stor værdi når først vi får øje på og dyrker dem.

Jeg ønsker dig en simpel og glad dag.

😊

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter