Tilmeld nyhedsbrev
Maj 2018

Syren Gelé

Syrener er i ”familie” med mange andre spiselige blomster, bla. hyldeblomster, roser og lavendler. De er aromatiske, smukke og ja, magiske. Jeg synes det er fantastisk at bruge blomster i min syltning, og særligt her i maj fordi syrenerne er overalt, synlige, duftende og lokkende. For nogle år siden fandt jeg på at lave syren gelé, og jeg gør det kun 1 gang om året når syrenerne blomstrer. Smagen er sød og bitter, og den egner sig bla. til ost, farsbrød, æblekage og i dressinger.

Ingredienser

Ca. 30-50 syren blomster

Ca. 1,5L kogende vand

2 citroner

Ca. 1kg sylte sukker

Fremgangsmåde

Skær de tykke stængler af blomsterne.

Skyl og placer blomsterne i en stor skål.

Tilsæt 2 citroner som er skyllet og skåret i skiver.

Overhæld med kogende vand, så det lige dækker og sørg for at citronerne er godt blandet ned i.

Lad stå køligt i 2-3 dage.

Si saften fra blomsterne og mål hvor meget saft der er.

Vej 450 gr sukker pr. 600ml saft af, dvs. til en liter saft ca. 675gr.

Kog væsken op.

Bland nu sukkeret i væsken lidt efter lidt indtil al sukkeret er opløst og væsken koger.

Lad koge i 10-15 minutter indtil det gelerer ifølge geleringstesten.

Hæld på steriliserede glas og luk til med rent låg. 

Opbevar køligt og tørt, eller i køleskab.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Grønkålspesto

December 2019
Få opskriften >

Æblesmør med julekrydderier

November 2019
Få opskriften >

Squash relish, råsyltet

Oktober 2019
Få opskriften >

Frugtlæder

September 2019
Få opskriften >

Blommer i madeira

August 2019
Få opskriften >

Creme de Cassis

Juli 2019
Få opskriften >