November 2017

Syltet græskar

Syltet græskar har mange eftertragtede kvaliteter. De er sprøde, søde, sure og smukke og smager smækkert. Det var så dagens tungetwister. Brug en af de mange sorter som fåes lige nu fx. hokkaido, butternut squash, crown prince og mandel græskar. Du kan sylte græskar hele vinteren, men brug så friske græskar som muligt.

Ingredienser

1 patentglas, 1L

Ca. 1 kg græskar

50 g groft Salt

500 ml lagereddike

150 g sukker

1 skyllet, chili skåret i 2 med kerner

2 tsk gule sennepsfrø

1 tsk rosa peber

Fremgangsmåde

Skræl græskarret og skrab kernerne ud med en ske.

Skær græskarkødet i tynde 2-3mm strimler på mandolin jern, drys med salt, bland godt og lad dem trække i 2 timer.

Skyl græskarskiverne under rindende, koldt vand indtil alt saltet er væk og lad dem tørre i sien i 5 minutter.

Fordel i et skoldet sylteglas, gerne patentglas, på 1L.

Bland eddike, sukker og krydderierne til syltelagen i en gryde, og varm op indtil sukkeret er smeltet.

Hæld den varme lage over græskarskiverne, og luk glasset til.

Lad trække 1-2 uger ved stuetemperatur inden brug.

Opbevar i køleskab efter åbning.

Spis som surt, sprødt tilbehør, især til retter, som trænger til flot farve!

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >