Tilmeld nyhedsbrev
Februar

Syltedronningens Love Jam

linje

Love Jam - rød, sød, kærlighed


I forlængelse af Valentins dag d. 14 februar, får du her min opskrift på Love Jam. Den lavede jeg for mange år siden da jeg skulle være vært ved en polterabend for Rebecca. Jeg havde et par glas med til hende som en særlig gave fra mig og det var lige sagen til den vordende brud.

Love jam er en alliance af hindbær, ribs og jordbær og den er pivnem at lave. Lige nu må du lave den med frosne bær, men til sommer kan du lave den med friske bær.

Jeg er helt med på at jordbær, hindbær og ribs ikke er i sæson i februar, men jeg tænker, at du måske har nogle liggende i din fryser, eller kan finde dem i fryseren i din dagligvarebutik. Jeg synes love jam er sådan en dejlig gave at få og give, og den kan bruges og gives hele året rundt, så jeg håber du vil tage godt imod den, selvom det ikke er sæson for bær.

Hvis du ikke har ribs, så brug flere jordbær eller hindbær, eller måske kirsebær. Det skal være et rødt bær, så farven forbliver rød.

Opskriften giver et par små glas, og det er en god ide at starte småt og så lave den igen hvis du er vild med den.

Server gerne din love jam med hjerteboller, og forkæl en du holder af.



Ingredienser

200 g hindbær
100 g ribs
200 g jordbær
200 g syltesukker
Saft af ½ citron

Fremgangsmåde

Lad frosne bær optø i 2-3 timer indtil de safter godt.

Bland alle ingredienser i en gryde.

Kog i 5-10 minutter, lav geleringstesten, smag til og hæld den varme syltetøj på steriliserede glas.


Pynt og giv til en du holder af.

Tip fra Syltedronningen:
Hvis du ikke har syltesukker, kan du godt bruge almindelig sukker, men så skal din marmelade koge længere tid før den gelerer. Brug stadig geleringstesten for at finde ud af om din marmelade har kogt længe nok, og derved får den rigtige konsistens. Ikke sjasket og ikke stift, men tykflydende.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >