August 2018

Syltede Asier

Master Fatman er vild med mine asier !

Syltede Asier er en klassiker i den surtsyltede genre, på lige fod med syltede rødbeder, græskar og rødkål. Asier hører til græskar familien og ligner en kæmpe stor agurk. De kan blive meget store, op til 3-4kg, men typisk 1-2 kg. Det er vigtigt at smage på asien og bruge den mens det er rimelig frisk. Hvis asien smager bittert i rå tilstand, vil den også smage bittert i syltet tilstand. En gang bitter, altid bitter! 

Asier smager mildt og egner sig derfor godt til en kraftig lage. Noget af det vi elsker ved asien, er det sprøde knæk og saftigheden. Et stykke asie på et stykke smørrebrød kan gøre hele forskellen. Denne opskrift indeholder chili, som giver lagen et godt kick. 

Ingredienser

1 asie ca. 2 kg

Salt

1L lagereddike

500 g sukker (eller mindre)

1 tsk sellerifrø (eller 2 dildskærme)

1 tsk rosenpeber

3-4 laurbærblade

2 tsk gule sennepsfrø

1 fræk chili delt i 2 på langs

Fremgangsmåde

Skræl asien, flæk på langs, skrab kernerne ud og kasser dem. 

Skær i skiver på ca. 1cm. 

Læg i en skål og salt rundhåndet. 

Træk i 1-2 timer. 

Skyl saltet af, lad asierne tørre i 5-10 minutter. 

Kog en lage af eddike, sukker og krydderier op i en 2-3L stor gryde. Smag lagen  til. 

Tilsæt asierne og kog med i 2 minutter. 

Brug en hulske til at komme asierne på skoldede glas. 

Hæld den kogende lage henover asierne til det dækker og luk glasset til med det samme. 

Nyd dine asier!

Nyd frugten af dine anstrengelser.

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >

Jordbær Syltetøj med Basilikum

Juni 2018
Få opskriften >