Tilmeld nyhedsbrev
August 2018

Syltede Asier

Master Fatman er vild med mine asier !

Syltede Asier er en klassiker i den surtsyltede genre, på lige fod med syltede rødbeder, græskar og rødkål. Asier hører til græskar familien og ligner en kæmpe stor agurk. De
kan blive meget store, op til 3-4kg, men typisk 1-2 kg. Det er vigtigt at smage på asien og bruge den mens det er rimelig frisk. Hvis asien smager bittert i rå tilstand, vil den også smage bittert i syltet tilstand. En gang bitter, altid bitter! 

Asier smager mildt og egner sig derfor godt til en kraftig lage. Noget af det vi elsker ved asien, er det sprøde knæk og saftigheden. Et stykke asie på et stykke smørrebrød kan gøre hele forskellen. Denne opskrift indeholder chili, som giver lagen et godt kick. 

Ingredienser

1 asie ca. 2 kg

Salt

1L lagereddike

500 g sukker (eller mindre)

1 tsk sellerifrø (eller 2 dildskærme)

1 tsk rosenpeber

3-4 laurbærblade

2 tsk gule sennepsfrø

1 fræk chili delt i 2 på langs

Fremgangsmåde

Skræl asien, flæk på langs, skrab kernerne ud og kasser dem. 

Skær i skiver på ca. 1cm. 

Læg i en skål og salt rundhåndet. 

Træk i 1-2 timer. 

Skyl saltet af, lad asierne tørre i 5-10 minutter. 

Kog en lage af eddike, sukker og krydderier op i en 2-3L stor gryde. Smag lagen  til. 

Tilsæt asierne og kog med i 2 minutter. 

Brug en hulske til at komme asierne på skoldede glas. 

Hæld den kogende lage henover asierne til det dækker og luk glasset til med det samme. 

Nyd dine asier!

Nyd frugten af dine anstrengelser.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Grønkålspesto

December 2019
Få opskriften >

Æblesmør med julekrydderier

November 2019
Få opskriften >

Squash relish, råsyltet

Oktober 2019
Få opskriften >

Frugtlæder

September 2019
Få opskriften >

Blommer i madeira

August 2019
Få opskriften >

Creme de Cassis

Juli 2019
Få opskriften >