Tilmeld nyhedsbrev
Opskrift:
August

Syltede agurker (drueagurker)

linje

Tid til drueagurker

I anledning af mit gæstebesøg i Go'Morgen Danmark i dag, vil jeg dele to opskrifter på syltede agurker, nærmere betegnet, syltede drueagurker.

Syltede drueagurker er et VIDT begreb. Drueagurker er i familie med de klassiske agurker, som syltes til agurkesalat, eller bruges i min hot-dog relish. Men drueagurker er kortere, tykkere og indeholder ikke nær så meget væske. På engelsk hedder en syltet drueagurk pickle og hvad er så den perfekte pickle?

Den perfekte pickle?

Man kunne sige "the elusive, best ever pickle" er svært at definere, fordi der findes så mange måder at sylte en drueagurk, og fordi det kan være en ret personlig sag, præcis, hvordan man bedst kan lide sin drueagurk. Den mest kendte er nok den med dild, som derfor også hedder dill pickle.

Som regel sylter vi drueagurker i august, men i år fik jeg, noget overraskende, fat i de første drueagurker i midten af juli. Når regnvejr samtidig er sylte vejr, gik jeg derfor i gang med at eksperimentere med flere forskellige opskrifter for at komme mysteriet om den perfekte pickle et skridt nærmere.

I dag får du så to forskellige bud på en syltet drueagurk, om den er perfekt må du selv bedømme! Den ene er syltet i en salt lage (eddike, salt, vand), men den anden er syltet i en mere klassisk syltelage (eddike, sukker, vand).

Rigtig god fornøjelse i dit syltekøkken!

Ingredienser

Saltlage

1 kg drueagurker

500 ml vand

250 ml lagereddike

65-75 g salt, jeg foretrækker 65 g, men Mrs. Wages opskrift siger 75 g

2 dildkroner

6 pillede, friske fed hvidløg

1-2 små chilifrugter, kan udelades

Syltelage 3:2:1

750 g drueagurker

500 ml lagereddike

250 g sukker

150 ml vand

1,5 tsk. salt

25 hele allehånde (eller sort peber)

4 laurbærblade

1 tsk gule sennepsfrø

2 krondild, eller 1 tsk dildfrø - kan udelades hvis det er umuligt at skaffe

Fremgangsmåde

Saltlage

Vask hænderne i varmt vand og sæbe så du har rene hænder når du går i gang.

Skyl drueagurkerne og skær en mm af begge ender væk. Den ene ende indeholder nogle enzymer, som får agurken til hurtigere at blive blød.

Bland vand, lagereddike og salt i en lille gryde og varm op til saltet er opløst, lagen behøver ikke være kogende.

Steriliser to rene sylteglas og låg med kogende vand, eller alkohol 40%.

Fordel drueagurkerne i de to glas, til 1 dildkrone og 3 fed hvidløg i hvert glas.

Hæld den varme lage over så alle drueagurkerne er dækket og luk glasset til.

Så er de færdige!

Har bedst af at trække 2-4 uger og holder ofte 3-6 måneder.

Syltelage 3:2:1

Til denne metode skal agurkerne ligges i saltlage i 12-24 timer inden de syltes.

Dag 1.

Skyl drueagurkerne og skær en mm af begge ender væk. Den ene ende indeholder nogle enzymer, som får agurken til hurtigere at blive blød.

Lav en 10% saltlage af

500 ml vand

50 g salt

Varm vand og salt op i en gryde indtil saltet er opløst. Lad lagen køle lidt af og hæld den over de tilberedte drueagurker så de er helt dækkede. Sæt evt. en tallerken eller andet tungt henover og lav mere lage om nødvendigt. Lad drueagurkerne stå køligt i lagen 12-24 timer.

Dag 2.

Vask hænderne i varmt vand og sæbe så du har rene hænder når du går i gang.

Hæld saltlagen fra drueagurkerne og skyl dem.

Steriliser to rene sylteglas og låg med kogende vand, eller alkohol 40%.

Fordel drueagurkerne i de to glas og dildkrone hvis du bruger.

Varm eddike, sukker, vand, salt, allehånde, laurbærblade og sennepsfrø i en gryde og smag til.

Fordel den varme lage over drueagurkerne så de er helt dækket til, og luk glasset.

Så er de færdige!

Har bedst af at trække et par uger og holder ofte 3-6 måneder.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >

Salsa Verde

Juli
Få opskriften >