Tilmeld nyhedsbrev
Oktober

Squashrelish, råsyltet

linje

Jeg havde lyst til at lave en squash chutney, men desværre blev første forsøg en ommer. Det lignede noget jeg ikke havde lyst til at spise, og den dejlige smag af squash var forsvundet.

I stedet fandt jeg på,at det skulle blive til en råsyltet relish så den friske squash blev bevaret men ikke kogt. Det blev til en frisk og skarp relish med en blid smag af squash og æbler. Velegnet til pulled kød, som grønt tilbehør på et tapas bord,og måske til fisk eller en lasagne.

Når vi råsylter er holdbarheden kort bla. fordi vi ikke koger indholdet, men også fordi smagen og farven skal være frisk og flot, og indholdet smager bedst når det stadig er sprødt og ikke blødt. Råsyltning kalder jeg også her og nu syltning fordi det kan laves et par timer før det skal nydes og fordi vi ikke råsylter til forråd, men til måltiderne i den kommende uge.

Hvis det er sæson for tranebær, er et andet bud på råsyltet relish min helt fantastiske opskrift som jeg elsker at lave i November til Thanksgiving.

Ingredienser

Ca. 500 ml

1 lille squash,ca. 300 g (du kan bruge både grønne og gule squash)

1 æble, ca. 100g

1 løg, ca. 50 g

50 g skrællet og friskrevet ingefær

2 tsk. sennepspulver

½ tsk. salt

150 ml æblecidereddike

2 spsk sukker, eller 2 spsk sukrin gold

Tip: du kan også bruge en rest lage du har til overs fra syltede asier eller agurker.

Fremgangsmåde

Skyl squash, skær de to ender af og skær grøntsagen i mindre tern.

Skyl æble, fjerne kernehuset og skær i mindre tern,samme størrelse som squashtern.

Skræl løget og skær i mindre tern, samme størrelse som squash- og æbletern.

Bland de 3 grønne sager med ingefær, sennepspulver og salt i en skål og lad det stå tildækket på køl til dagen efter.

Vend og bland godt sammen 2-3 gange undervejs.

Smag til.

Bland æblecidereddike og sukker i en gryde og varm lagen op til sukkeret er smeltet.

Hæld relishen på et sterilt glas og sørg for at saften/lagen dækker de 3 grønne sager.

Kan spises samme dag, men har bedst af at trække til dagen efter.

Opbevares på køl og nydes indenfor 1 uge.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >