Juni 2017

Sommer Pesto

En sommer pesto kan laves med mange af de dejlige grøntsager og krydderurter, som pibler frem lige nu. Den er nok oftest grøn eller rød, men en sommer pesto laves ud fra de forhåndværende, friske ingredienser, lige efter din egen smag. Dagens grønne pesto, som fuldender pastaen har jeg lavet med persille, men det kunne lige så godt have været basilikum, koriander, rucola, spinat eller skvalderkål.

Ingredienser

3-4dl

70 g soltørrede tomater

1 rød peber

3 fed hvidløg

50 g mandler

50 g fast, tør ost som fx. parmesan, mancheco eller vesterhavsost

30 g grønne oliven uden sten

1 1/2 dl olie

1-2 spsk eddike

Fremgangsmåde

Sæt tomaterne i blød i vand natten over (evt. i hvidvinseddike, men det giver en mere syrlig smag).

Næste dag hældes overskydende væde fra.

Skær den røde peber i 2 halve på langs, fjerne stilk og kerner og grill i ovnen med skind siden opad indtil skindet er helt sort.

Læg de 2 varme pebre i en plastik pose og luk til. Stil til side i 5 minutter.

Pil det sorte skind af og smid det væk.

Bland de soltørrede tomater, den grillet, røde peber, hvidløg, mandler, ost og oliven i en food processor ved mellem hastighed imens du tilsætter olie lidt ad gangen indtil pestoen er mættet.

Smag til og tilføj eddike efter behov. Hvis du har udblødt tomaterne i eddike er det ikke nødvendigt med mere eddike.

Hæld pestoen på steriliserede glas, fyld toppen med olie og luk til. Hver gang du bruger af pestoen, kan du dække toppen med olie, det hjælper med at forlænge holdbarheden.

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >