Januar 2017

Saltede Citroner

Saltede citroner er nemme at lave og derfor også et godt sted at starte her i det nye år. Når noget lyder nemt er det ofte “nemmere” at gå i gang og gøre noget nyt, man ikke har prøvet før. Dog er du nødt til at væbne dig med tålmodighed, fordi citronerne skal trække i mindst 1 måned og gerne 2 eller 3 før de spises.

Ingredienser

1 patentglas 750ml

10 økologiske citroner

Masser af groft havsalt

Fremgangsmåde

Steriliser patentglasset med kogende vand eller 40% alkohol.

Skyl citronerne og fjern knopperne i den ene ende.

Tag 5 citroner og skær to tværsnit på langs af citronen ned til den ene ende, skær ikke igennem.

Fyld hver citron med salt i snittet og læg dem derefter i glasset en efter en.

Vær sikker på, at de ligger godt i spænd og glasset er fyldt helt op.

Fyld hullerne imellem citronerne op med salt.

Tag 5 citroner, pres saften af dem og hæld den over citronerne i glasset.

Den øverste citron skal være dækket af væske, fyld evt. efter med kogende vand hvis der ikke er nok saft.

Lad citronerne stå i mindst 1 måned og gerne 2-3 måneder før de bruges.

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >