Tilmeld nyhedsbrev
April 2019

Lynsyltede gulerødder

Da jeg boede i Californien lærte jeg den vietnamesiske sandwich Bánh Mi at kende, og jeg kan love dig, at lynsyltede gulerødder passer perfekt til en Bánh Mi. Lynsyltede gulerødderer nemt og hurtigt, surt og sødt, og så kan de faktisk holde sig sprøde længe. I det hele taget er lynsyltede gulerødder meget alsidige og kan peppe alle mulige retter op: frikadeller, vegetar rester, en uinspireret aftensmad eller en trængende kyllingesandwich. Naturligvis er de også ligesagen i en salat eller som fyld i en pita eller falafel.

Gulerødder er meget velegnede til syltning, og særligt her i April hvor vi mærker foråret i luften, men der går noget tid før vi har de nye, friske grøntsager, bær og frugter. Vi er jo ret så begunstiget med råvarer året rundt, og danske gulerødder er ingen undtagelse. Det giver god mening at sylte gulerødder i April mens vi kan drømme os hen til Juni når de friske, danske jordbær igen beriger vores spisebord.

Ingredienser

2-3 gulerødder,ca. 150 g
1,5 dl lagereddike
50 g sukker
¼- ½ rød chili, med kerner

Etnip salt

Fremgangsmåde

Skyl og skræl gulerødderne.

Skræl gulerødderne i strimler på langs med en kartoffelskræller.

Skyl og hak ¼ chili fint.

Varm eddike, sukker og salt i en gryde til sukkeret akkurat er smeltet.

Køl lagen af i 5-10 minutter.

Læg gulerodsstrimler og chili i et rent syltetøjsglas og overhæld med den afkølede lage.

Luk glasset til med et rent låg.

Lad dem trække 1-2 timer og gerne 1 dag.

Bruges indenfor 3-5 dage, men kan holde sig længere.

Opbevares på køl.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Tøm fryseren alliance

Maj 2019
Få opskriften >

Råsyltede rødbeder

Marts 2019
Få opskriften >

Blomkåls Pickles

Februar 2019
Få opskriften >

Tonic Essens - Gin & Tonic Time

Januar 2019
Få opskriften >

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >