Maj 2016

Lavendel Gelé

Forædling og konservering af blomster er intet mindre end fantastisk. I maj og juni blomstrer syrener og hyldeblomster. I juli blomstrer lavendler og hybenroserne. Blomsterne kan syltes til saft, sirup, eller gelé og bruges som smagsgivere - det er i den grad en delikatesse som du bør unde dig selv.

Ingredienser

8 spsk tørrede lavendelblomster

250 ml vand

250 g syltesukker

Fremgangsmåde

Bring vandet i kog og tilsæt lavendelblomsterne.

Kog sagte i 5 minutter med låg og si lavendelblomsterne fra.

Mål væsken, der skal være 250ml, hæld tilbage i gryden og tilsæt syltesukker.

Kog op og kog i ca. 5 minutter uden låg.

Lav geleringstesten og kog længere hvis den ikke er klar.

Skum om nødvendigt og hæld den varme gelé på steriliserede glas.

Læg et rent viskestykke over og lad glassene stå til næste dag før du sætter låg på.

Opbevar tørt og køligt.

Hvor længe kan det holde?

Kan holde op til 1 år og ca. 2-4 uger efter åbning.

Hvad skal jeg bruge det til?

Æblekage, til lammekød og i saucer, dressinger og som smagsgiver i gryderetter.

Tip: Du kan koge på blomsterne 2 gange selvom anden gang ikke er helt så kraftig i smagen som første gang.

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >