Marts 2018

Kål pickles

Kål er genialt i marts. Det bruges flittigt til fermentering af sauerkraut men er også utrolig velsmagende syltet. Denne opskrift kommer hele vejen fra New Zealand og jeg er på kort tid blevet meget glad for den. Klæder en mandags-krebinet helt utrolig godt, men prøv den i salat eller som surt tilbehør til et mildt måltid eller et stykke smørrebrød, som længes efter en kompagnon.

Ingredienser

500 g kål, ca ¼ stort

200 g gulerødder, ca 2 mellemstore

100 g løg, ca 1 stort

200 g rød peber, ca 2

4 dl lager eddike

100 g sukker

1 spsk salt

1 spsk sellerifrø (eller kommen, eller spidskommen)

1 spsk gule sennepsfrø.

Fremgangsmåde

Riv kål og gulerødder i food processoren. 

Skær løg og rød peber i mindre stykker. 

Bland de 4 grøntsager godt sammen. 

Bland eddike, sukker, salt og krydderier i en gryde og kog lagen op. Smag til. 

Kom grøntsagerne i og giv dem et kort opkog, 1 minut. 

Si lagen fra, gem den, og fordel grøntsagerne i 2 sylteglas ca. 400 ml hver. 

Varm lagen op til kogepuktet og hæld den derefter over grøntsagerne så de er dækket. 

Luk til med det samme. 

Kan opbevares i køkkenskabet i 3 måneder, men smager absolut bedst den første måneds tid. 

Læs også

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >

Jordbær Syltetøj med Basilikum

Juni 2018
Få opskriften >

Syren Gelé

Maj 2018
Få opskriften >