Juni 2018

Jordbær Syltetøj med Basilikum

I juni måned smæsker vi os i jordbær. En juni dag, bedst som jeg stod og anrettede en tomatsalat med basilikum fik jeg pludselig færten af jordbær og tænkte, at den guddommelig duft af basilikum måtte komme på glas sammen med frisklavet jordbær syltetøj. Når vi sylter bruger vi alle sanserne, og således blev månedens opskrift til en nem og overraskende syltetøj med basilikum og jordbær. Jordbær indeholder ingen pektin, så husk at bruge syltesukker, så du undgår sjasket syltetøj. Hvis du dog alligevel bruger almindeligt sukker, så skal du enten bruge mere sukker, eller koge det længere tid for at få den rigtige konsistens.

Ingredienser

Giver ca. 2 glas á 200 ml

1 stor håndfuld frisk basilikum (ca. 1 lille potte)

450 g jordbær (friske, frosne eller nogen, som er for kedelige til at spise)

150 g syltesukker

Saft af ½ citron

Fremgangsmåde

Skyl og tør den friske basilikum.

Kør i foodprocessoren sammen med sukkereret indtil basilikum er finthakket.

Skyl og nip de friske jordbær og kog op med 1-2 spsk vand i bunden af en lille kasserolle. 

Kog i 5-10 minutter indtil bærrene begynder at mørne. 

Tilsæt citronsaft, samt sukker/basilikum blandingen og bring til kogepunktet.

Buldr kog i ca. 5 minutter, eller mindre, kun lige længe nok til, at den består geleringstesten.

Fyld på rene og steriliserede glas, og luk til med rent låg med det samme.

Opbevar på køl.

Læs også

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >

Syren Gelé

Maj 2018
Få opskriften >

Asiatisk agurke pickles

April 2018
Få opskriften >

Kål pickles

Marts 2018
Få opskriften >