Månedens opskrift i April er med agurk fordi sæsonen for nye, danske agurker så småt er begyndt. Der er mange måder at sylte agurk på, men jeg har valgt en klassisk amerikansk relish som er genial til hot-dogs og til sæsonens grill mad.
2 agurker á 350 g
1 stort løg
1 lille, grøn peber
2 spsk salt
125ml hvidvinseddike
1 ½ tsk maizena
125gr sukker
½ tsk selleri frø (kan udelades)
¼ tsk gule senneps frø
¼ tsk sennepspulver
¼ tsk gurkemeje
¼ tsk stødt muskatnød
Lidt stødt, sort peber
Vask agurkerne og skær dem i halve på langs.
Skrab al indmaden ud med en ske. Indmaden skal ikke bruges.
Skær derefter agurkerne i fine, små tern.
Skræl løget og hak i fine tern.
Skyl den røde peber, fjern stilk og frø og skær i fine tern.
Bland de 3 slags grønsager i en skål med saltet, dæk skålen til og lad stå i køleskabet 24 timer.
Skyl grønsagerne grundigt i vand gennem en sigte så saltet skylles af.
Lad grønsagerne dræne i sigten 5-10minutter så det overskydende vand forsvinder.
Bland maizena med eddike og bland derefter krydderier og sukker i.
Varm blandingen i en gryde over middel høj varme og rør godt rundt indtil det hele er blandet til en jævn sauce.
Tilsæt grønsagerne og kog relishen op.
Småkog relishen i 10 minutter indtil grønsagerne bliver gennemsigtige. Rør rundt af og til så varmen fordeles jævnt og det ikke brænder på.
Smag til og juster eventuelt smagen.
Hæld den varme relish på steriliserede glas og luk til med det samme.
Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!
Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.
Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.