September 2017

Hele syltede brombær

September svulmede af brombær. Jeg har længe haft lyst til at fokusere mere på hele syltede bær og frugter, så derfor er valget denne gang meget passende faldet på hele syltede brombær. Fidusen her er, at bærrene skal forblive hele, men være næsten kogt så de samtidig er bløde. Lagen koges ind så den er flydende, men tyk, lidt som en sirups lage.

Ingredienser

500 g brombær, friske eller frosne

300 g sukker

Saft af 1/2 citron

 

Fremgangsmåde

Lad 500 gram bær safte natten over, dækket af 300 gram sukker.

Si bærrene fra og lad saften koge op med saft fra en halv citron.

Tilsæt bærrene og bring næsten til kogepunktet, bærrene må ikke koge ud.

Tag bærrene op med en skoldet hulske og læg i steriliserede sylteglas.

Kog lagen op og ind i ca. 5 minutter, indtil du har en tykflydende lage.

Hæld den varme lagen over bærrene med det samme og luk glassene til med det samme.

Hvad skal jeg bruge det til?

Serveres som dessert med råcreme, på chokolade mousse, med marscarpone creme, creme chantilly, engelsk custard eller flødeskum, eller som sødt til morgengrøden, yoghurten eller frugt salaten.

Hvor længe kan det holde?

2-3 måneder på køl og 1-2 uger efter åbning.

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >