Tilmeld nyhedsbrev
Januar

Fru Henriksens appelsinmarmelade

linje

Den oprindelige opskrift har jeg fået af en kursist, som fortæller, at den kommer fra hendes mormor.

På Fru Henriksens tid brugte man en kødhakker til at findele frugten, men hvis du ikke lige ligger inde med en kødhakker, kan du hakke i hånden eller i en food processor. Husk at bruge økologiske citrus frugter.

Ingredienser

3 økologiske appelsiner, ca 500 g

300 g usvovlede, tørrede abrikoser

2 økologiske citroner

1 1/4L vand

1 kg syltesukker (gerne hjemmelavet uden konserveringsmiddel)

Saft af 2 citroner

Fremgangsmåde

Skyl appelsiner og citroner.

Skær dem ud i kvarte og fjern stenene.

Kør appelsiner, citroner og abrikoser igennem en kødhakker, eller hak dem groft i en food processor.

Kom frugterne i en skål, overhæld med vand og stil i blød natten over.

Næste dag:

Varm frugt og vand op til kogepunktet og småkog i 45 minutter indtil frugten er godt blød; rør rundt ofte så det ikke brænder på.

Tilsæt sukker lidt ad gangen og rør rundt til det er opløst. Smag til og tilsæt kun lige så meget sukker du synes så smagen er tilpas sød.

Lad koge i 10-15 minutter, rør rundt så det ikke brænder på.

Smag til, tilsæt citronsaften og kog et par minutter mere.

Skum af hvis det er nødvendigt og hæld den varme marmelade på steriliserede glas, luk låget til med det samme.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >