Januar 2016

Fru Henriksens Appelsinmarmelade

Den oprindelige opskrift har jeg fået af en kursist, som fortæller, at den kommer fra hendes mormor. På Fru Henriksens tid brugte man en kødhakker til at findele frugten, men hvis du ikke lige ligger inde med en kødhakker, kan du hakke i hånden eller i en food processor. Husk at bruge økologiske citrus frugter.

Ingredienser

3 økologiske appelsiner, ca 500 g

300 g usvovlede, tørrede abrikoser

2 økologiske citroner

1 1/4L vand

1 kg syltesukker (gerne hjemmelavet uden konserveringsmiddel)

Saft af 2 citroner

Fremgangsmåde

Skyl appelsiner og citroner.

 

Skær dem ud i kvarte og fjern stenene.

 

Kør appelsiner, citroner og abrikoser igennem en kødhakker, eller hak dem i en food processor.

 

Kom frugterne i en skål, overhæld med vand og stil i blød natten over.

 

Næste dag: Varm frugt og vand op til kogepunktet og småkog i 45 minutter indtil frugten er godt blød. Rør rundt ofte så det ikke brænder på.

 

Tilsæt sukker lidt ad gangen og rør rundt til det er opløst. Smag til og tilsæt kun lige så meget sukker du synes så smagen er tilpas sød.

 

Lad koge i 10-15 minutter, rør rundt så det ikke brænder på.

 

Smag til, tilsæt citronsaften og kog et par minutter mere.

 

Skum af hvis det er nødvendigt og hæld den varme marmelade på steriliserede glas, luk låget til med det samme.

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >