Juli 2017

Mynte Gelé

Mynte gelé spises ofte til lam. Hvis du har mynte i haven, så ved du, at det vokser overalt og i juli måned er der rigeligt. Hjemmelavet mynte bliver ikke helt så grøn i farven som de glas du kan købe, men så er der tilgengæld ikke tilsat noget kunstigt farve som der er i mange købe geleer.

Ingredienser

2,5dl sammenpressede, skyllede mynte blade

2,5dl vand

1 spsk citronsaft

2,5dl syltesukker

Fremgangsmåde

Kom de sammenpressede mynteblade i en gryde og overhæld med vandet. Pres bladene godt ned så de er dækket af vandet, tilsæt lidt mere vand om nødvendigt, bladene skal være dækket.

Kog i 10minutter med låg på.

Hvis vandet fordamper, så tilsæt mere så bladene hele tiden er dækkede.

Si bladene fra, og mål væsken op.

Hæld væsken tilbage i gryden, tilsæt citronsaft og syltesukker, 100gr til 1dl væske.

Varmen væsken op på fyld styrke under konstant omrøring, indtil sukkeret er smeltet.

Buldr kog i ca 10minutter.

Lav geleringstesten (se i min syltebog for anvisning vedr. geleringstesten hvis du er i tvivl).

Kog videre indtil geleen består geleringstesten.

Hæld den varme gelé på et sterilt sylteglas ca. 200ml. Køl ned og sæt derefter et rent låg på.

Tip: tilføj evt. et par dråber æterisk pebermynte olie hvis du gerne vil forstærke smagen af mynte.

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >