Tilmeld nyhedsbrev
Opskrift:
Juli 2017

Mynte Gelé

Mynte gelé spises ofte til lam. Hvis du har mynte i haven, så ved du, at det vokser overalt og i juli måned er der rigeligt. Hjemmelavet mynte bliver ikke helt så grøn i farven som de glas du kan købe, men så er der tilgengæld ikke tilsat noget kunstigt farve som der er i mange købe geleer.

Ingredienser

1 kg æbler, skyllet, skåret i 8 dele uden stilk, med kernehus

2,5 dl sammenpressede, skyllede mynte blade

2,5 - 5 dl vand

1 spsk citronsaft

2,5 dl syltesukker

Fremgangsmåde

Kom æbler og de sammenpressede mynteblade i en gryde og overhæld med vandet.

Pres bladene godt ned så de er dækket af vandet, tilsæt lidt mere vand om nødvendigt, frugten og bladene skal være dækket.

Kog i 10 minutter med låg på.

Hvis vandet fordamper, så tilsæt mere så bladene hele tiden er dækkede.

Si æbler og blade fra, og mål væsken op.

Hæld væsken tilbage i gryden, tilsæt citronsaft og syltesukker, 100 g sukker til 1 dl væske.

Varmen væsken op på fyld styrke under konstant omrøring, indtil sukkeret er smeltet.

Buldr kog i ca 10 minutter.

Lav geleringstesten (se i min syltebog eller her geleringstesten hvis du er i tvivl).

Kog videre indtil geleen består geleringstesten.

Hæld den varme gelé på små sterile sylteglas, sæt rent låg på med det samme.

Tip: tilføj evt. et par dråber æterisk pebermynte olie hvis du gerne vil forstærke smagen af mynte.

Trick: farven bliver kun grøn hvis du tilsætter grøn frugtfarve

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Grønkålspesto

December 2019
Få opskriften >

Æblesmør med julekrydderier

November 2019
Få opskriften >

Squash relish, råsyltet

Oktober 2019
Få opskriften >

Frugtlæder

September 2019
Få opskriften >

Blommer i madeira

August 2019
Få opskriften >

Creme de Cassis

Juli 2019
Få opskriften >