Tilmeld nyhedsbrev
Opskrift:
Juli 2017

Mynte Gelé

Mynte gelé spises ofte til lam. Hvis du har mynte i haven, så ved du, at det vokser overalt og i juli måned er der rigeligt. Hjemmelavet mynte bliver ikke helt så grøn i farven som de glas du kan købe, men så er der tilgengæld ikke tilsat noget kunstigt farve som der er i mange købe geleer.

Ingredienser

2,5dl sammenpressede, skyllede mynte blade

2,5dl vand

1 spsk citronsaft

2,5dl syltesukker

Fremgangsmåde

Kom de sammenpressede mynteblade i en gryde og overhæld med vandet. Pres bladene godt ned så de er dækket af vandet, tilsæt lidt mere vand om nødvendigt, bladene skal være dækket.

Kog i 10minutter med låg på.

Hvis vandet fordamper, så tilsæt mere så bladene hele tiden er dækkede.

Si bladene fra, og mål væsken op.

Hæld væsken tilbage i gryden, tilsæt citronsaft og syltesukker, 100gr til 1dl væske.

Varmen væsken op på fyld styrke under konstant omrøring, indtil sukkeret er smeltet.

Buldr kog i ca 10minutter.

Lav geleringstesten (se i min syltebog for anvisning vedr. geleringstesten hvis du er i tvivl).

Kog videre indtil geleen består geleringstesten.

Hæld den varme gelé på et sterilt sylteglas ca. 200ml. Køl ned og sæt derefter et rent låg på.

Tip: tilføj evt. et par dråber æterisk pebermynte olie hvis du gerne vil forstærke smagen af mynte.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Tonic Essens - Gin & Tonic Time

Januar 2019
Få opskriften >

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >