Tilmeld nyhedsbrev
Opskrift:
Februar 2016

Citron chutney

Citrus kan bruges til andet end marmelade. Med citroner kan du lave en kraftig og meget aromatisk chutney og da chutney er god til mange måltider, bør du altid have mindst en slags chutney i dit køkkenskab. Denne opskrift er efter inspiration fra den engelske kogebogsforfatter Thane Prince.

En anden god chutney med citrus er min appelsin chutney, som også er perfekt at lave om vinteren hvor der er sæson for citrus frugter.

Ingredienser

500 g øko citroner

500 g løg

250 g tørrede abrikoser

8 fed hvidløg

50 g frisk ingefær

2 gule chili

2 spsk sennpesfrø

2 spsk salt

300 ml æblecidereddike

300gr rørsukker

Fremgangsmåde

Pres saften af citronerne.

Skær citronskallerne i mindre bidder.

Hak løg og abrikoser i grove stykker i hånden eller i en food processor.

Hak hvidløg, ingefær og chili  til en grov pasta, eller kør dem igennem en minihakker.

Bland alle ingredienserne i en passende stor gryde, bring i kog og kog sagte i 45-60 minutter.

Rør ofte i chutneyen så den ikke brænder på.

Smag til og juster med eddike, sukker, salt eller krydderier efter din egen smag.

Hæld den varme chutney på steriliserede glas og luk til med det samme.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Squash relish, råsyltet

Oktober 2019
Få opskriften >

Frugtlæder

September 2019
Få opskriften >

Blommer i madeira

August 2019
Få opskriften >

Creme de Cassis

Juli 2019
Få opskriften >

Rabarberkompot med timian

Juni 2019
Få opskriften >

Tøm fryseren alliance

Maj 2019
Få opskriften >