Tilmeld nyhedsbrev
Opskrift:
Februar

Citronchutney

linje
Citroner er sure og gule
Cigarer er fulde af røg
Charlotte er cyklet til Thule med to kasser øl og et løg
så hun har nok tabt sig en smule.

Tak til Halfdan Rasmussen for de mest fantastiske børnebøger. Da jeg var barn elskede min far at læse højt af Halfan Rasmussens digte, særligt det om Ylle, Dylle, Dolle, tre små lådne trolde. Nåh, men tilbage til citrus og citroner.

Citrus kan bruges til andet end marmelade. Med citroner kan du lave en kraftig og meget aromatisk chutney og da chutney er god til mange måltider, bør du altid have mindst en slags chutney i dit køkkenskab. Denne opskrift er efter inspiration fra den engelske kogebogsforfatter Thane Prince.

En anden god chutney med citrus er min appelsin chutney, som også er perfekt at lave om vinteren hvor der er sæson for citrus frugter. Vil du hellere sylte marmelade kan du prøve Fru Henriksens appelsin marmelade og har du lyst til noget cremet og sødt til en scone så bliver du ikke skuffet over lemon curd. Det smager helt fantastisk når det er hjemmelavet og kan også bruges som fyld i kager og toppings.

Ingredienser

500 g økologiske citroner

500 g løg

250 g tørrede abrikoser

8 fed hvidløg

50 g frisk ingefær

2 gule chili

2 spsk. sennepsfrø

2 spsk. salt

300 ml æblecidereddike

300 g rørsukker

Fremgangsmåde

Pres saften af citronerne.

Skær citronskallerne i mindre bidder.

Hak løg og abrikoser i grove stykker i hånden eller i en food processor.

Hak hvidløg, ingefær og chili  til en grov pasta, eller kør dem igennem en minihakker.

Bland alle ingredienserne i en passende stor gryde, bring i kog og kog sagte i 45-60 minutter.

Rør ofte i chutneyen så den ikke brænder på.

Smag til og juster med eddike, sukker, salt eller krydderier efter din egen smag.

Hæld den varme chutney på steriliserede glas og luk til med det samme.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >