Februar 2016

Citron chutney

Citrus kan bruges til andet end marmelade. Med citroner kan du lave en kraftig og meget aromatisk chutney og da chutney er god til mange måltider, bør du altid have mindst en slags chutney i dit køkkenskab. Denne opskrift er efter inspiration fra den engelske kogebogsforfatterThane Prince.

Ingredienser

500 g øko citroner

500 g løg

250 g tørrede abrikoser

8 fed hvidløg

50 g frisk ingefær

2 gule chili

2 spsk sennpesfrø

2 spsk salt

300 ml æblecidereddike

300gr rørsukker

Fremgangsmåde

Pres saften af citronerne.

Skær citronskallerne i mindre bidder.

Hak løg og abrikoser i grove stykker i hånden eller i en food processor.

Hak hvidløg, ingefær og chili  til en grov pasta, eller kør dem igennem en minihakker.

Bland alle ingredienserne i en passende stor gryde, bring i kog og kog sagte i 45-60 minutter.

Rør ofte i chutneyen så den ikke brænder på.

Smag til og juster med eddike, sukker, salt eller krydderier efter din egen smag.

Hæld den varme chutney på steriliserede glas og luk til med det samme.

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >