Tilmeld nyhedsbrev
September

Chilichutney

linje

"Some like it hot" er navnet på en sort-hvid film, og det kunne måske være navnet på din chili chutney hvis du bruger stærke chili. Start med at bruge dem du har eller kan skaffe, og senere hen kan du gå på jagt efter et udvalg af chili i forskellige farver, styrker og smag. Du må eksperimentere dig frem, og brug gerne mange forskellige. Til denne portion chili chutney brugte jeg en blanding af økologiske chili, som varierer i styrke fra 3-8 på skalaen. Den stærkeste var en scotch bonnet på 8, så jeg brugte kun ½, men jeg kunne sagtens have brugt en hel. Det er vigtigt at være tålmodig med kogningen og skru ned på laveste blus så den småkoger, med låg. Chili chutney minder måske lidt om chili marmelade og du kan sagtens spise den til morgenmad hvis du ønsker.

Ingredienser

250 g blandede chili

8 fed hvidløg

25 g frisk ingefær, fintrevet

500 ml æble eddike

300 g sukker

2 tsk salt

Fremgangsmåde

Skyl chili, fjern kernerne(brug handsker), og hak fint i food processor med hvidløg og ingefær.

Kog eddike og sukker op og tilsæt chili blandingen samt salt.

Kog ved svag varme under låg i ca. 1 time indtil konsistensen minder om sirup.

Hæld på små glas og nyd fx. til en grillet pølse, røget fisk, biksemad, vegetar retter og ost.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >