Tilmeld nyhedsbrev
Februar

Blomkålspickles

linje

Jeg var rundt og rundt om denne opskrift. Startede med en kogt pickles i en gul, jævnet sennepslage, som ikke blev et hit.

Herefter måtte jeg tænke mig godt om og ideerne stak i alle mulige retninger.Salte? Blanchere? Koge? Rå? Klar lage? Farvet lage? Med sukker? Udensukker?  Udover smagen var det vigtigste,at blomkålsstykkerne forblev sprøde og at min pickles fik flotte farver. Den råhvide blomkål trængte til lidt modspil.

Jeg fandt inspiration i en opskrift fra Suhr’s og så landede jeg på noget. Det grønne som jeg havde tænkt skulle være en krydderurt blev skiftet ud med orange gulerødder og rød chili. Krydderiet landede på Ras el Hanout fra Mill&Mortar. Det er et elegant gult krydderi, baseret på gurkemeje, men med noter af mange forskellige elementer såsom lavendel og rose. Hvis du ikke har Ras el Hanout så brug gurkemeje.

Der er meget lidt lage tilbage, men din blomkåls pickles kan sagtens holde sig, og mængden er passende fordi blomkålen er svøbt, men ikke smurt i lage. Smagsmæssigt er den sur og stærk med en anelse sød, og desuden sprød som sådan en skal være.

Ingredienser

1 blomkål i buketter

2 spsk. olivenolie

2 fed hvidløg

20 g ingefær

2 tsk Ras el Hanout (eller gurkemeje)

250 ml hvidvins eddike

½ rød chili

200 g gulerødder

50 g sukker

Fremgangsmåde

Fjern de yderste blade på blomkålen og skær blomkålen i små buketter.

Skyl buketterne og lad dem tørre i sien 5-10 minutter.

Hak hvidløg fint.

Skræl og riv ingefær.

Varm olien i en gryde og tilsæt hvidløg, ingefær og ras el hanout.

Tilsæt eddiken og rør godt rundt.

Tilsæt blomkålsbuketterne, gulerødder og chili og rør godt rundt.

Sæt låg på gryden og lad det koge i 5-7 minutter, og rør i det 2-3 gange.

Tilsæt sukker og kog i 1 minut indtil det er smeltetog alt er godt fordelt.

Smag til.

Hæld den varme pickles på rene glas, luk til med det samme og vip bunden i vejret. På den måde forsegles skruelåget indefra.

Kan bruges med det samme men får mere og mere smag jo længere den trækker.

Opbevar på køl efter åbning.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >