April 2018

Asiatisk agurke pickles

April er for mig ensbetydende med lyset, der kommer tilbage, og danske agurker. Asiatisk agurke pickles minder meget om syltede agurker, men både krydderier og grøntsager er twistet, så det minder mere om en pickles med smag af østen. Du kan sagtens bruge den samme lage til også at lave syltede rødløg, så med små forandringer kan du få noget nyt til dit måltid. Giv den gas, men gå nu ikke helt agurk! Opskriften er inspireret af Karen Solomon.

Ingredienser

300 g agurk (ca. 1)

50 g løg, ca. 1 lille

250 ml hvid (gennemsigtig) lager eddike

250 ml koldt vand

75 g sukker

4 kaffir lime blade

3 skiver frisk ingefær (størrelsen er ikke så vigtig)

2 tsk salt

Fremgangsmåde

Skyl/tør agurken og skær den i 1 cm tykke skiver, som derefter skæres i kvarte.

Pil og skyl løget og skær i både.

Kog eddike, vand, sukker, og krydderier sammen til en lage i en lille gryde med låg på i ca. 15 minutter.

Køl lagen ned.

Læg agurker og løg ned i et rent sylteglas og pres lidt sammen.

Hæld den nedkølede lage henover grøntsagerne så det dækker helt.

Luk glasset til og lad stå i 1 dag før det er klar til at spise.

Holdbar ca. 1 uge, eller så længe agurkerne stadig er sprøde.

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >