August 2016

Agliata

Agliata er en Italiensk sauce, der kan spores tilbage til den romerske tid. Saucen er lavet på hvidløg og minder lidt om pesto, men i stedet for ost, bruges tørt brød og derfor egner den sig godt til veganere.

Ingredienser

4 skiver tørt (daggammelt) hvedebrød uden kerner og uden skorper

10 fed friske hvidløg, pillet

1/2 bundt bredbladet persille, ca. 2dl, vasket og tørret

1/2 dl olivenolie

1 spsk hvidvinseddike

½ tsk salt

Peber

Fremgangsmåde

Bland brød, hvidløg og persille i en foodprocessor indtil det er finthakket.

Hæld olivenolien i lidt ad gangen i en lind strøm, så der opstår en emulsion.

Smag til med hvidvinseddike, salt og peber.

Hæld på steriliserede, små sylteglas, top af med olie så det dækker og luk til med låget.

Hvad skal jeg bruge det til?

Pasta, dip, mildt kød, kylling, topping til smørrebrød

Hvor længe kan det holde ?

1-2 uger i køleskabet hvis du dækker til med olie efter hver brug

Læs også

Appelsin Chutney

December 2018
Få opskriften >

Rødkål

November 2018
Få opskriften >

Mojito Curd

Oktober 2018
Få opskriften >

Chili Chutney

September 2018
Få opskriften >

Syltede Asier

August 2018
Få opskriften >

Ribchup

Juli 2018
Få opskriften >