Tilmeld nyhedsbrev
Februar

Æblegastrik

linje

Gastrik er en slags eddike sirup, der bruges som smagsgiver. I bund og grund er det en indkogt sur-sød væske, der også kan laves med rødvin og i det hele taget på mange forskellige måder. Denne simple version laves på karamelliseret sukker og æblecidereddike (eller æbleeddike). Gastrik bruges med stor succes til at justere smagen i saucer, supper, gryderetter, glaze, BBQ sauce, og meget andet godt.

Ingredienser

500 ml æblecider eddike

200 g sukker¨

Bemærk: Du kan bruge alle slags eddiker, men juster på sukkermængden afhængig af din egen smags præferencer og eddiken. For eksempel er æbleeddike naturligt sødere end balsamico og lager eddike. Hvis du bruger lager eddike, så lav 1:1 sukker og eddike.

Fremgangsmåde

Smelt sukker langsomt på en sauter pande så det karamelliserer uden at brænde på, det tager 10-15 minutter. 

Tilsæt eddike. 

Nu bliver sukkeret hårdt, men lad det blive på panden og smelte over middel varme, det tager ca. 5 minutter. 

Lad blandingen småkoge i ca. 10 minutter indtil den minder om en tyk sirup. 

Hæld på steril flaske og luk til.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Nem æblemarmelade

September 2024
Få opskriften >

Grøn tomatchutney

August 2024
Få opskriften >

Baked beans, syltning med bønner

Juli 2024
Få opskriften >

Fladbrød med syltede grøntsager og misoglaseret tofu

Juni 2024
Få opskriften >

Hyldeblomstjordbær slushice

Juni 2024
Få opskriften >

Appelsinmarmelade med valnødder

Marts 2024
Få opskriften >