Tilmeld nyhedsbrev


Syltekurser

linje

Giv dit syltekøkken et kæmpe boost og kom med på syltekursus med Syltedronningen i 2023.
Jeg tilbyder desuden kurser for virksomheder og personaleforeninger som teambuilding eller personalepleje. Kontakt mig direkte for at finde en god løsning til lige netop jeres arbejdsplads.

Køb bøgerne til dit syltekøkken i dag

Kursus kalender 2023

Master Class

I 2023 planlægger jeg helt nye master class i top lækkert køkken hos Miele i Glostrup. Jeg er i fuld gang med at tilrettelægge kurset efter helt nyt materiale og kan godt love det bliver spændende og fyldt til randen.

Kom med! Eller køb et kursus som julegave til en du holder af. Billetter via link her:

Lørdag d. 4. marts 2023, kl. 10-15

Lørdag d. 10 juni 2023 kl. 10-15

Syltning helt enkelt

I efteråret 2022 blev Syltning Helt Enkelt skudt i vejret - til stor glæde for alle 27 kursister.

I skrivende stund leder jeg efter et køkken i København eller Nordsjælland hvor jeg kan holde endnu flere kurser i 2023.

Læs artiklen om Syltning Helt Enkelt HER.

Syltekurser i Sorø i Mette Maries Køkken

Vi glæder os til at gentage successen med syltekurser i Mette Maries køkken i 2023! Vender tilbage med datoer og tilmelding så hurtigt som muligt.

Hvad siger tidligere kursister? 

Syltning helt enkelt, efteråret 2022:

Karen Margrethe: ”Syltekurset blev afholdt i et fint lokale af den meget vidende Syltedronning, som tog sig tid til at besvare spørgsmål af enhver art samtidig med at instruere os i at sylte et par lækre ting, som vi fik med hjem. Alt i alt en dejlig eftermiddag".

Christina:  "Jeg synes at kurset gav mig et godt udbytte, til selv at kunne sylte hjemme. Jeg vil gerne deltage på dine kurser en anden gang".

Personaleforeningen: 
Dorthe Jacobsen, Ringsted Kommune
"Vore personale forening har været på syltekursus med Syltedronningen! Det blev afholdt i Mette-Maries køkken ved Sorø - et utroligt hyggeligt og imødekommende sted. Og vi fik en forplejning og en behandling som man egentligt kun kan drømme om. Der blev serveret og ryddet op, og i mens kunne vi forsøge selv at sylte lidt men også lytte og huske de mange gode fif som Syltedronningen strøede om sig med. Nogle timer hvor man dels blev helt afkoblet hverdagens stress men også blev helt høj af glæde og lyst til at prøve at sylte - bare et eller andet. Og det er vel også egentligt det sådanne nogle arrangementer også kan nemlig afstresning, hygge, masse af snak og så ikke mindst noget mega-lækkert mad og nogle gode opskrifter.... Og ja smagsprøver vi fik også med hjem".

Online kursist: 
Camilla Bojsen-Møller, online syltekursus "Syltekrukkerne Sommer 2020": "Syltning er ikke længere et stort projekt. Nu sylter jeg løbende små portioner af frugt og bær, som jeg plukker i naturen eller en rest, jeg har i mit køkken".  

Kursist, online syltekursus "Syltekrukkerne Sommer 2020"."Jeg har simpelt hen fået så mange “småting” på plads: sterilisering, geleringtesten... og især det, at man lige hurtigt kan lave et eller andet... tidligere forbandt jeg syltning med en større produktion! Nu kan man se en bakke stikkelsbær og lave noget hurtigt og godt".

Århus kommune:
Bente Kramer Møller, Århus kommune
"Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Helena Grayston i forbindelse med syltekursus for kommunens madhåndværkere, har fungeret upåklageligt. Kurset er blevet målrettet medarbejderne og Helena har været hurtig til at justere undervisningen efter behov. Hun har formidlet og inspireret på en hjertelig og livfuld måde, og har formået at bringe aha-oplevelser, grin og syltede sager på menuen i nye afskygninger. Vi glæder os til efteråret, hvor kursus om smag på flasker, skal realiseres",

Kursist, Samsø:
Karin Enevoldsen
Vil bare sig tusind tak for dejlig inspiration i torsdags på Halkær kro. Dine bagte rødløg og din lemon-curd... wauv jeg er fan",

Kursist-par: 
Christian Bech & Pernille Sandberg
"The gift that keeps on giving.
Vi har været på det mest fantastiske syltekursus og nu sidder vi her en uge efter, og nyder lækkerierne i selskab med ost og pølse, som vi har haft med hjem fra Venedig. Vil I opleve en anderledes, hyggelig og nærværende stund sammen, så tag på kursus med Syltedronningen, som på kærlig og generøs vis deler ud af sin store viden",

Kursist:
Bjørn Sørensen
"Jeg fik virkelig udvidet min horisont, hvad syltning og madkunst angår. Helena du har en super evne til at gøre tingene spændende for os mænd",

Kursist, Vejle: 
Jette Stelt
"Tak for et super inspirerende kursus",

Kursist, Samsø:
Lisbeth Sørensen
"Efter en dag på kursus i dit selskab, har jeg fået inspiration til at fylde mit viktualierum med lækkert syltetøj og sager. Du har en dejlig evne til at gøre syltning spændende",