Tilmeld nyhedsbrev


Syltekurser

linje

Giv dit syltekøkken et kæmpe boost og tag på syltekursus med Syltedronningen i 2024.

Søger du kursus til en personaleforening, teambuilding eller foredrag til et arrangement?
Læs mere under arrangementer.

Køb bøgerne til dit syltekøkken i dag

Kursus kalender 2024 for privatpersoner

8.juni 2024, Masterclass

Om min masterclass

Masteclass med Syltedronningen er et syltekursus for dig, som ønsker at tage din syltning til næste niveau. 

Det bliver et kursus hvor vi arbejder udfra de grundlæggende metoder i syltning, så dem skal man kunne på et let øvet eller øvet niveau. Vi nørder videre i metoder, teknikker, råvarer, værktøj og udforskning af det moderne syltekøkken så du kan få endnu mere succes med din syltning. 

På kurset vil du både lære igennem teori, praksis og demonstration og dagen bliver spækket med brugbart, kreativt og nytænkende viden fra mig. Undervejs får du et væld af tips, tricks, og fif som du kan brillere med i dit eget syltekøkken.

Du får:

- 5 timer i syltekøkkenet med Syltedronningen

- 3 fyldte sylteglas med hjem

- Rabat på bøger og produkter fra Syltedronningen

- Rabat på køkken- og sylteudstyr fra De Buyer

- Frokost, snacks, kaffe, te og saft. 

Antal deltagere: Max. 14 personer, minimum 10 personer for at gennemføre. 

Pris: 1195 kr. alt inklusive. Du behøver ikke medbringe andet end dig selv.

Lokation: Strandsegård, Strandsegårdsvej 1, 3310 Ølsted

Engelsk thebord

Et engelsk thebord er uforligneligt. På denne søndag samles vi og sylter til et klassiske engelsk thebord. Vi bager også de bedste scones og nyder til sidst frugten af vores arbejde.

Først går vi i gang med at sylte ægte jordbær syltetøj og vi taler om frugt indhold, smag, konsistens, balance og "for-lidt-og-for-meget".

Dernæst gælder det lemon curd. Intet thebord uden lemon curd. Lemon curd er den klassiske engelske frugt creme, som matcher en scone så englene synger. Og hjemmelavet lemon curd er helt i særklasse.

Så laver du scones, efter engelske forskrifter og vi bruger opskriften som jeg har lært af min guru, Pam the Jam.

Som perfekt afslutning på dagen nyder vi et engelsk tebord, den klassiske afternoon tea, serveret med clotted cream og cream tea i en ægte Denby thekande. Jeg laver clotted cream til os - det kan pt ikke skaffes i Danmark.

Alle laver hver især en portion scones, og du får alle dem du ikke når at spise med hjem. Med dig får du også en glas jordbær syltetøj og et glas lemon curd, så du kan gå hjem og invitere familie og venner på engelsk thebord.

Praktiske informationer:

Søndag d. 16.6

Søndag d. 3.10

Søndag d. 6.11

Sted: Mantzius Gården, Johan Mantziusvej 7a, 3400 Birkerød. Vi samles i foyeren kl. 9.45. Ring til Helena 27 25 31 21 hvis du er forsinket eller ikke kan finde vej.

Antal deltagere: Max. 8

Pris pr. person: 795 kr

Med hjem: 1 glas lemon curd, 1 glas jordbær syltetøj, 1 pose friskbagte scones, opskrifthæfte, masser af inspiration, godt humør, lyst til at invitere andre til te OG til at sylte mere.

I samarbejde med CPH Cooking Class i København:

Det er en kæmpe fornøjelse, at jeg i 2024 kan tilbyde flere kurser i samarbejde med CPH Cooking Class i København. De har helt styr på rammerne og har mange års erfaring bag sig.

Tirsdag d. 27.8 kl. 17.30 - 20.30 GRØNTSAGER

Tirsdag d. 19.11 kl. 18-21 SIRUP OG SAUCER TIL COCKTAILS & MOCKTAILS

EVENT KALENDER 2024 - OPDATERES LØBENDE

Hvad siger kursisterne? 

Masterclass, forår 2023:

Hanne: "Igen et fantastisk syltekursus med Syltedronningen. Vi kom godt omkring mange emner indenfor sur/sød syltning og fermentering, som også blev berørt i teorien. Kurset var en god blanding af teori og praksis. Man tror man ved meget om syltning, men efter et kursus hos Syltedronningen bliver man klogere. Derudvover er Syltedronningen et fantastisk menneske, der har en kæmpe passion for emnet og gladeligt giver hendes vien videre. Så tak for en uforglemmelig dag#.

Masterclass, forår 2023:

Mette: "Skønt, inspirerende kursus. Det meste af frembringelserne er allerede spist - stor succes i familien med forskellige tilbehør til aftensmaden. Jeg må i gang igen, og nu er det ikke længere et mysterium at sylte. Tak Syltedronningen".

Syltning helt enkelt, efteråret 2022:

Karen Margrethe: ”Syltekurset blev afholdt i et fint lokale af den meget vidende Syltedronning, som tog sig tid til at besvare spørgsmål af enhver art samtidig med at instruere os i at sylte et par lækre ting, som vi fik med hjem. Alt i alt en dejlig eftermiddag".

Christina:  "Jeg synes at kurset gav mig et godt udbytte, til selv at kunne sylte hjemme. Jeg vil gerne deltage på dine kurser en anden gang".

Personaleforeningen: 
Dorthe Jacobsen, Ringsted Kommune
"Vore personale forening har været på syltekursus med Syltedronningen! Det blev afholdt i Mette-Maries køkken ved Sorø - et utroligt hyggeligt og imødekommende sted. Og vi fik en forplejning og en behandling som man egentligt kun kan drømme om. Der blev serveret og ryddet op, og i mens kunne vi forsøge selv at sylte lidt men også lytte og huske de mange gode fif som Syltedronningen strøede om sig med. Nogle timer hvor man dels blev helt afkoblet hverdagens stress men også blev helt høj af glæde og lyst til at prøve at sylte - bare et eller andet. Og det er vel også egentligt det sådanne nogle arrangementer også kan nemlig afstresning, hygge, masse af snak og så ikke mindst noget mega-lækkert mad og nogle gode opskrifter.... Og ja smagsprøver vi fik også med hjem".

Online kursist: 
Camilla Bojsen-Møller, online syltekursus "Syltekrukkerne Sommer 2020": "Syltning er ikke længere et stort projekt. Nu sylter jeg løbende små portioner af frugt og bær, som jeg plukker i naturen eller en rest, jeg har i mit køkken".  

Kursist, online syltekursus "Syltekrukkerne Sommer 2020"."Jeg har simpelt hen fået så mange “småting” på plads: sterilisering, geleringtesten... og især det, at man lige hurtigt kan lave et eller andet... tidligere forbandt jeg syltning med en større produktion! Nu kan man se en bakke stikkelsbær og lave noget hurtigt og godt".

Århus kommune:
Bente Kramer Møller, Århus kommune
"Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Helena Grayston i forbindelse med syltekursus for kommunens madhåndværkere, har fungeret upåklageligt. Kurset er blevet målrettet medarbejderne og Helena har været hurtig til at justere undervisningen efter behov. Hun har formidlet og inspireret på en hjertelig og livfuld måde, og har formået at bringe aha-oplevelser, grin og syltede sager på menuen i nye afskygninger. Vi glæder os til efteråret, hvor kursus om smag på flasker, skal realiseres",

Kursist, Samsø:
Karin Enevoldsen
Vil bare sig tusind tak for dejlig inspiration i torsdags på Halkær kro. Dine bagte rødløg og din lemon-curd... wauv jeg er fan",

Kursist-par: 
Christian Bech & Pernille Sandberg
"The gift that keeps on giving.
Vi har været på det mest fantastiske syltekursus og nu sidder vi her en uge efter, og nyder lækkerierne i selskab med ost og pølse, som vi har haft med hjem fra Venedig. Vil I opleve en anderledes, hyggelig og nærværende stund sammen, så tag på kursus med Syltedronningen, som på kærlig og generøs vis deler ud af sin store viden",

Kursist:
Bjørn Sørensen
"Jeg fik virkelig udvidet min horisont, hvad syltning og madkunst angår. Helena du har en super evne til at gøre tingene spændende for os mænd",

Kursist, Vejle: 
Jette Stelt
"Tak for et super inspirerende kursus",

Kursist, Samsø:
Lisbeth Sørensen
"Efter en dag på kursus i dit selskab, har jeg fået inspiration til at fylde mit viktualierum med lækkert syltetøj og sager. Du har en dejlig evne til at gøre syltning spændende",