Tilmeld nyhedsbrev
Opskrift:
Marts

Toddy mix

linje

Hvordan opstod toddy mix?

Sidste år havde jeg indkøbt en usødet, økologisk kirsebærsaft uden at vide hvad jeg skulle bruge den til.

Den endte med at stå i mit skab i mange måneder til jeg pludselig en dag fik lyst til noget saft. Først tænkte jeg, at en usødet saft lød sur, men med en masse isterninger smagte det fuldstændig fantastisk og der manglede ingen sødme. Den rene smag af kirsebær var lige sagen.

Dagen efter nød jeg et glas til middagen fordi saften er så tilpas dyb rød i farven at det ligner rødvin! Så en ny alkoholfri drink der kan nydes ved spisebordet var fundet.

Nuvel. Det var i december og det var koldt og den lækre kirsebærsaft gav mig ideen til at lave en toddy mix. Det er ikke så tit jeg laver saftopskrifter, nok mest fordi jeg prøver at undgå for mange søde drikke, og holde mig til the, vand og vand med citron, agurk eller andet naturlig smagsgiver. Men om vinteren er det rart at have noget at lune og varme sig på, og her i marts synes jeg det giver god mening.

Hvad er toddy mix?

Toddy mix er en krydret saft, som står klar til den dag du har brug for noget varmt, der luner. Det ligger implicit i navnet "toddy", at den indeholder alkohol, men med denne toddy mix kan du nyde både med og uden alkohol.

Hvis du drikker uden alkohol, smages den ved servering til med flydende sødme (flydende honning eller sirup) samt citron- og appelsinsaft.

Hvis du tilsætter et skvæt rom, cognac eller whiskey smager du evt. til med sødme men du skal ikke tilsætte citron og appelsinsaft.

Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser

500 ml usødet kirsebærsaft, eller hyldebærsaft, aroniasaft eller solbærsaft

5 tynde skiver frisk ingefær, skyllet

Citronskal strimler fra 1 økologisk citron

Appelsinskal strimler fra 1 økologisk appelsin

10 kardemomme kapsler

1 stang kanel, ægte

Sødme efter smag fra honning, sukker, sukringold, farin eller sirup

 

Ved ikke-alkoholisk servering:

Saften af 1 citron

Saften af 1 appelsin

Fremgangsmåde

Kog kirsebærsaft og alle krydderierne sammen ved meget lav varme under låg (dvs. med låg) i ½ time.

Det skal kun lige småkoge.

Si krydderierne fra og hæld den varme toddy blanding på en steril sylteflaske og luk til med et sterilt, tætsluttende låg.

Brug en flaskestørrelse, der passer med mængden så den bliver fyldt helt op, det er ca. 500 ml.

Opbevar på køl.

Gem din toddy mix til en dag du trænger til en særlig varmende eller læskende drik.

Ved servering:

Varm: Lun i en gryde og smag til med sødme, og citrussafter. Tag af blusset og tilsæt alkohol som du ønsker.

Kold: server som den er med isterninger.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >