Tilmeld nyhedsbrev
Opskrift:
Februar

Chilicashews

linje

Chilicashews

Chilicashews er en snack, der nydes sammen med en drink, til mellemmåltid eller som topping på en salat. De er nemme at lave og hurtige at spise!

Sharing is caring: tak til Susanne Bilde Fogh for opskriftide.

Ingredienser

100 g cashew nødder, usaltede

2 spsk. Syltedronningens chilisauce

1 tsk. koldpresset solsikkeolie, sesamolie, rapsolie eller olivenolie

Evt. flagesalt

Tip: Chilisauce ja tak!

Tip: du kan bruge den olie du har men koldpresset olie er mindre forarbejdet og indeholder flere næringsstoffer

Tip: strø lidt flagesalt henover nødderne mens de køler af

Fremgangsmåde

Varm en god stegepande op med olien ved mellem-lav varme.

Når olien er varm efter 1-2 minutter, tilsættes cashewnødderne.

Bemærk: olien skal være varm men ikke rygende varm

Rist nødderne i 5-10 minutter indtil de er gyldne.

Ryst panden eller rør rundt så nødderne bliver jævnt gyldne og ikke brændte.

Når nødderne er gyldne, tilsættes chilisaucen, som steger med i et 1-2 minutter under konstant omrøring så saucen fordeles jævnt over nødderne og ikke brænder på.

Spred nødderne ud på et rent skærebræt, en tallerken eller bagepapir mens de afkøler. Det forhindrer dem i at klistre sammen.

Spises helst samme dag, men kan opbevares i en lille uge i et lufttæt sylteglas så de ikke bliver bløde.

  

Tip: Mandler kan bruges som alternativ til cashewnødder

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >

Salsa Verde

Juli
Få opskriften >