Tilmeld nyhedsbrev
Oktober

Mojito Curd

linje

I denne måned har jeg valgt en opskrift, som appellerer til dine indre cocktail lyster, nemlig en ”cocktail curd”. Der var mange muligheder, men jeg landede på  ”mojitocurd” fordi jeg havde frisk mynte i haven og fordi mojito smager monster godt. Hvis du er mere til den klassiske lemon curd lavet på citroner, så kan du bruge min lemon curd opskrift fra Juni 2017. Her finder du også en nem opskrift på scones.

Curd er en engelsk tradition og herhjemme er det svært at købe en lemon curd, som smager godt. Det er nemt at lave sin egen, kræver lidt temperatur styring, men det smager så meget bedre, at det bestemt er din indsats værd at lave din egen mojito curd eller lemon curd. Lemon curd smager godt til scones, knækbrød, boller og som fyld i muffins og kager og kan med stor succes bruges til teselskaber og fødselsdagskager. Lemon curd smager surt og sødt på samme tid, med en cremet konsistens og en frisk smag.

Ingredienser

2 stængler frisk mynte, skyllet

125 ml lime juice

200 g sukker

55 g smør

Fintrevet skal af ½ lime (økologisk, alternativt ubehandlet)

2 æg, sammenpisket med et mikro nipsalt

25 ml mørk rom

Fremgangsmåde

Kog lime saften op med mynte blade og fjern blusset når det har kogt 1-2 minutter.

Lad saften trække 10 minutter hvorefter mynten sies fra.

Bland sukker, smør, limesaft og fintrevet limeskal over et vandbad og bring vandbadet i kog.

Brug et bolsjetermometer til at holde øje med temperaturen i curden.

Når temperaturen er 50-52C tilsættes sammenpiskede æg under omrøring med piskeris.

Hvis blandingen er blevet for varm,skal du tage den op af gryden for at køle af indtil den er nede igen på 50-52C før du tilsætter æggene, ellers skiller de.

Bland godt rundt og brug nu en dejskraber til at røre i curden og skrabe den ned af siderne på skålen i vandbadet. Når curden sidder fast på bagsiden af en ske, er den klar, og det er ved ca. 80 C.

Tag gryden af blusset og tilsæt rom under omrøring.

Hæld på steriliserede glas med det samme og luk til med rent og sterilt låg.

Opbevar på køl.

Nydes bedst indenfor 4 uger.

Serveringsforslag: Scones, knækbrød, boller og som fyld i muffins og kager og kan med stor succes bruges til teselskaber og fødselsdagskager.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >