Tilmeld nyhedsbrev
April

Lemon curd (citron creme)

linje

Lemon curd er en engelsk specialitet og kan bedst beskrives som en citron creme. Den er nærmest selvskrevet som tilbehør til scones, men kan også med stor succes bruges til toast, boller og som fyld i kager. Lemon curd er curden over alle curds men du kan også lave af curd af æble-citron, passionsfrugt, havtorn, brombær-æble og mange andre variationer. 

Ingredienser

200 ml citron saft (3-4 citroner)

Revet skal af 2 økologiske citroner

125 g usaltet smør (saltet smør kan bruges som alternativ)

300 g sukker

4 store æg, pisket godt sammen

Fremgangsmåde

Gør et vandbad klar og sæt i kog.

Bland citronsaft, citronskal, smør og sukker i skålen over vandbadet og pisk sammen til en homogen masse.

Lige inden smørret er færdig smeltet, omkring 50-55C, tilføjes æggene under omrøring med piskeris.

Pisk godt rundt indtil det hele er blandet sammen til en lind masse.

Fortsæt med at røre i blandingen imens vandbadet koger og skrab siderne i skålen med dejskraber imens blandingen tykner og bliver cremet.

Fortsæt i ca. 10 minutter indtil temperaturen er nået op på 80-82C, ikke højere; hvis curden bliver for varm vil æggene skille.

Så snart curden har nået 80-82C er den færdig og hældes med det samme på sterile glas, som lukkes til.

Pynt dine glas fint og forær evt. et til en du holder af.

Kan holde ca. 4 uger og 1-2 uger efter åbning.

Skal opbevares på køl.

Scones

Hvis du gerne vil nyde din lemon curd med friskbagte scones, kan du hurtigt bage en portion. Her kommer opskriften på engelske scones som jeg har lært at lave dem af Pam Corbin.

500 g hvedemel

3 tsk bagepulver, med top på

1 knivspids salt

75 g smør

2 æg, sammenpisket

250 ml kærnemælk

Bland mel, bagepulver og salt sammen, og sigt derefter blandingen.

Smuldr smørret i de tørre ingredienser

Bland de sammenpiskede æg med kærnemælken, og tilsæt det til den tørre blanding.

Saml hurtigt dejen, uden at ælte for meget.

Fold dejen ud på et meldækket bord i en tykkelse på ca. 2-3 cm.

Udstik ca. 12 scones i passende diameter, ca. 5 cm.

Pensl med mælk eller sammenpisket æg.

Bag i ovnen på 200 C i 10-12 minutter indtil top og bund er gyldne.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >