Helena-34Jeg hedder Helena og det er mig, som står bag Syltedronningen. Navnet opstod da jeg vandt Danmarksmesterskabet i Syltning 2013, men den historie kan du læse om i Politikens vinder artikel: Rustik rabarbermarmelade gav konkurrenterne baghjul
Min interesse for syltning går langt tilbage og har rødder i familien. Både min engelske farmor og min dansk-svenske mormor syltede og jeg har mange gode minder fra min mormors forrådskammer og køkken have. Den gang syltede de til forråd, så sommerens overflod kunne bevares og spises senere. Jeg sylter fordi jeg gerne vil have en frisk og ren vare uden tilsætningsstoffer, mindre sukker og meget smag.

Men jeg sylter også fordi det er sjovt og fordi jeg elsker at plukke og få gode oplevelser i naturen. Det er en stor fornøjelse for mig at tage naturen med hjem og lave den om til noget lækkert som kan gives væk og bevares til senere.

Her på bloggen kan du følge med i hvad jeg sylter og få inspiration og ideer til hvad du kan sylte hjemme hos dig. Jeg udvikler hele tiden nye opskrifter og vil gerne give det videre så du også får lyst til og mod på at sylte derhjemme. Det er ikke svært at sylte, men det hjælper at holde det simpelt og at få gode råd og fif med på vejen. Det kan du få her hos mig!

Kærlig hilsen, Helena

helena@syltedronningen.dk

 

Print Friendly