Lammeporchetta med mynte gelé

I dag skulle jeg have gæster og servere lammeporchetta. Det regnede (!) og måske derfor fandt jeg på denne ret som ellers passer godt til efterår. Jeg forsøger altid at servere sylt til mine måltider og i dag skulle vi have 3 retter med tilbehør, der var afstemt til hver ret:

Forret: wedge salad med syltede rødløg

Hovedret: lammeporchetta med mynte gelé

Dessert: kræmmerhus med flødeskum og solbærsyltetøj

Mynten var der masser af i haven, så det var bare at gå i gang.

IMG_0996[1]

Havde jeg haft lavendel blomster havde jeg lavet lavendel gelé til lam. Lavendler er meget skarpe i smagen, og den aromatiske blomster smag er meget delikat til lam. Jeg synes det er svært at få mynte gelé til at smage gennemtrængende af mynte, der skal meget til.

Opskrift Mynte Gelé

2,5dl sammenpressede, skyllede mynte blade

2,5dl vand

1 spsk citronsaft

2,5dl syltesukker

Kom de sammenpressede mynteblade i en gryde og overhæld med vandet. Pres bladene godt ned så de er dækket af vandet, tilsæt lidt mere vand om nødvendigt, bladene skal være dækket.

Kog i 10minutter med låg på.

Si bladene fra.

Hæld væsken tilbage i gryden og tilsæt syltesukker imens du varmen væsken op på fyld styrke. Rør rundt hele tiden indtil sukkeret er smeltet.

Buld kog i ca 10minutter.

Mynte gelé, der buldr koger

Lav geleringstesten (se i min syltebog for anvisning vedr. geleringstesten hvis du er i tvivl).

Kog videre indtil geleen består geleringstesten.

Hæld den varme gelé på et sterilt sylteglas ca. 200ml. Køl ned og sæt derefter et rent låg på.

Myte gelé uden tilsat grøn farve er brunligt

Print Friendly