Danmarks sylteklumme

Sammen med Frederiksborg Amts Avis, har jeg i 2016 startet Danmark’s, vel nok, første sylteklumme og den kan du læse en gang om måneden i avisens livsstil sektion.

2017

Januar: Sæson for citrusfrugter kombineret med Fru Nimb

Feburar: Rodfrugter – roden til alt godt

2016

Januar: Året’s Start – Tid til at Sylte Citrus

Februar: Sylt en grøntsag

Marts: Pickles får minderne frem

April: Forår og forventning

Maj: Blomstertid – lav gelé, sirup og saft

Juni: Jordbær med et pift

Juli: Syltedronningens sommer pesto

August: Hyldest til hyben

September: Æbler og en “ælsket” æblechutney

Oktober: Sylt er måltidets ven

November: Forvandlinger og forandringer 

December: Hvordan smager din jul?

Syltedronningen i samarbejde med Frederiksborg Amts Avis 

Et spændende samarbejde med Frederiksborg Amts Avis blev skudt i gang i December 2015 med en 2-sides artikel “Syltedronning – året rundt” i juletillægget.

Syltedronningen i KANTINEN, fagbladet for Kantine og Køkken

I Oktober 2016 udgaven af KANTINEN kan du på s. 16 og 18 finde mit bud på 5 råvarer, som er gode at sylte i Oktober.

Syltedronningen I Frihuset på TV2 Fri, sylter chutney, chili sauce, blomme marmelade, kvædebrød og paradisæble gelé

I efteråret 2014 optrådte jeg på TV2 Fri i programmet “Frihuset”. Hvis du har abonnement til TV2Play kan du nok stadig se optagelserne men ellers har jeg linket til opskrifterne nedenfor så du selv kan prøve dem af hvis du har lyst .

D. 3 september  syltede jeg æblechutney (opskrift), chili sauce (opskrift) og blomme marmelade, også kendt som “Buttede Blommer” (opskrift) sammen med Peter Tanev . Peter smurte ærmerne op og vi nød maden i den skønneste sol.

D. 9 oktober syltede jeg paradisæblegelé (opskrift) og pærechutney (opskrift) sammen med Thomas Uhrskov . Vi kom stjerneanis i chutneyen og det smagte så alle bemærkede det.

D. 4 november syltede jeg kvædebrød (opskrift) og grøn tomatchutney (opskrift) sammen med Thomas Uhrskov. Her, og andre steder, var den grønne tomatchutney et ubetinget hit.

D. 1 december i “Jul i Frihuset” syltede jeg bagte rødløg (opskrift) og tranebær relish (opskrift) sammen med Thomas Uhrskov. Camilla Plum lavede varm æbletoddy (med et skvæt rom til de voksne) og Frihuset struttede af julepynten som seerne havde sendt ind. Anja synes at tranebær relish er en “superbombe” og Camilla Plum siger “f… det smager godt”.

Syltedronningen i Berlingske Tidende

D. 22 Februar 2015 I samtale køkkenet med Sarah Skarum 

Syltedronningen med Sarah Skarum i samtale køkkenet

Syltedronningen i samtale køkkenet med Sarah Skarum

Syltedronningen i TV2 Lorry

D. 30 Marts 2015 i TV2 Lorry.

I TV2 Lorry med Stine Sylvestersen

I TV2 Lorry med Stine Sylvestersen

Print Friendly